Отворено првенство Аустралије

Ђоковић мора још боље

Српски тенисер Новак Ђоковић у другом колу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну победио Марка Кјудинелија са 3:1 у сетовима. у наредном колу против Дениса Истомина из Узбекистана.

Новак Ђоковић прескочио још једну препреку на Отвореном првенству Аустралије, пошто је, после скоро три часа игре, у другом колу савладао Марја Кјудинелија,  58. играча на АТП листи најбољих тенисера света.

Ђоковић је морао да игра четири сета, укупно два сата и 58 минута, пошто га је Кјудинели изненадио у првом сету. 

"Почетак је био фрустрирајући. Марко је био стварно агресиван, нападао ме је кад год је могао, а ја сам се аутоматски повукао и чекао његове грешке што је био проблем. У наставку је било боље, имао сам контролу", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре после меча.

У последњем, четвртом сету водила се изједначена борба до 3:3, после чега је Новак, прво освојио гем на свој сервис и у наредном искористио другу брејк лопту. Стекао је предност, коју је само потврдио освајањем и деветог гема. Било је 6:3.

Кјудинели је искористио само 3 од 17 брејк лопти, док је Ђоковић имао бољи проценат у том сегменту. Чак 8 пута "одузео" је сервис противнику (скоро 50 одсто).

"Сви играју тенис. Не смеш никога да потцениш", додао је трећи носилац на првом гренд слему сезоне.

Ђоковић ће у наставку турнира морати да поправи игру да би остварио запажен резултат. У дуелу са Кјудинелијем 22-годишњи Београђанин направио је девет двоструких сервис грешака. У игри још 52 грешке.

"Очигледно је да морам боље да играм, али... добро је што сам прошао ове уводне рунде такмичења јер су у њима, посебно овде у Мелбурну, изненађења честа. Ти први мечеви су незгодни, играш са тенисерима који немају шта да изгубе. Осећа се тај мали притисак", казао је Ђоковић.

Претходно учешће у Мелбурну Ђоковић је завршио у четвртфиналу где га је зауставио Енди Родик. Ове сезоне Ђоковића многи и нису сврстали међу фаворите за освајање титуле, иако је и даље трећи на свету.

"Прошле године сам имао лоше искуство, али трудим се да увек имам највише амбиције, дакле да освојим турнир. Свестан сам, ипак, квалитета ривала и тога да неки од њих имају и већа очекивања од мене. То је нормално. Зато се трудим да се не оптерећујем превише, него да размишљам само о следећем мечу", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер ће у наредном колу играти против Дениса Истомина из Узбекистана.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара