Отворено првенство Аустралије

Содерлинг елиминисан

Највеће изненађење у мушком делу жреба јесте испадање осмог носиоца Робина Содерлинга из Шведске, финалисте Ролан Гароса из прошле године, који је изгубио од 113. тенисера света Марсела Гранољерса из Шпаније са 2:3, иако је водио са 2:0 (7:5, 6:2, 4:6, 4:6, 2:6).

Први носиоци на Отвореном првенству Аустралије Роџер Федерер и Серена Вилијамс успешно су почели такмичење на уводном гренд слем турниру сезоне.

Троструки победник гренд слема у Мелбурну и прошлогодишњи финалиста Федерер мучио се са Русом Игором Андрејевим и славио тек после четири сета - 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:0).

Андрејев је у трећем сету имао и три шансе да поведе са 2:1 у сетовима.

"Много ми је лакше сада. Дефинитивно сам имао и среће у трећем сету", казао је после меча Федерер, који се прошле сезоне од

Отвореног првенства Аустралије опростио сузама након пораза у финалу од Рафаела Надала.

Серена Вилијамс је декласирала 18-годишњу Пољакињу Урсулу Радванску којој је препустила само три гема - 2:0 (6:2, 6:1). Вилијамсова, која у Мелбурну брани трофеј освојен прошлогодишњом победом над Динаром Сафином од 2:0 (6:0, 6:3), тако је наставила низ непобедивости у првим рундама такмичења на гренд слем турнирима.

Меч са Радванском Серени Вилијамс је био први од септембарског полуфинала Отвореног првенства САД на коме је учешће завршила изгубивши последњи поен сусрета са Ким Клејстерс због свађе са судијама.

Старија сестра Вилијамс, Венус, касније данас играће са Чехињом Луси Сафаровом.

Други дан такмичења у Мелбурну донео је и најдужи меч тенисерки од 1968. године, па можда и раније, навела је Женска тениска асоцијација Чехиња Барбора Захлавова Стрицова савладала је Рускињу Регину Куликову са 2:1 (7:6, 6:7, 6:3) после четири сата и 19 минута.

Фавориткиње у женском синглу забележиле су сигурне победе, па су до другог гола, између осталих, стигле и обе српске предствнице Јелена Јанковић и Ана Ивановић.

Францускиња Мартион Бартоли, 11. носилац, савладала је Росану Де Лос Риос из Парагваја са 2:0 (6:4, 6:1), док је 13. тенисерка света Саманта Стосур била боља од Кинескиње Ћињун Хан - 2:1 (6:1, 3:6, 6:2).

Рускиња Нађа Петрова победила је Румунку Едину Галовиц са 2:0 (6:3, 6:4), док је Араван Резаи елиминисала Индијку Санију Мирзу са 2:0 (6:4, 6:2).

Шести носилац Николај Давиденко из Русије декласирао је Немца Дитера Киндлмана са 3:0 (6:1, 6:0, 6:3), а победу у три сета остварио је и 10. носилац Жо-Вилфред Цонга, који је савладао Украјинца Сегија Стаховског са 6:3, 6:4, 6:4.

Гаел Монфис, 12. носилац, изгубио је гем више у дуелу са још једним Аустралијанцем Метјуом Ебденом - 3:0 (6:,4 6:4, 6:4),

Девети костураш Фернандо Вердаско, који је прошле године у пет

сетова поражен од Надала у полуфиналу, имао је много више проблема у сусрету са домаћим такмичарем Карстеном Болом - 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 6:2).

Француз Фабрис Санторо је у Мелбурн стигао као би одиграо 70. гренд слем у каријери и већ на самом старту је изгубио од Хрвата Марина Чилића са 0:3 (5:7, 5:7, 3:6).

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се