Отворено првенство Аустралије

Ђоковић беспрекоран

Такмичење у Мелбурну одлично је почeo и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који је у првом колу победио Шпанца Данијела Химена-Травера са 3:0. По сетовина је било 7:5, 6:3, 6:2.

Шампиону првог гренд слема сезоне из 2008. године за победу је било довољно тачно два сата, иако је Химено Травер добро почео меч и први стигао до брејка.

Ђоковић није најбоље ушао у овај меч. Шпанац је на самом старту играо нешто агресивније и задавао је приличне проблеме нашем играчу. Травер је успео да направи и брејк за предност од 3:1, али је Новак од тог тренутка заиграо маестрално и решио први сет у своју корист са 7:5.

У другом сету маестрална игра Новака Ђоковића који је рутинском игром дошао до предности од 2:0 у сетовима, након добијеног другог сета резултатом 6:3.

Трећи сет био је формалност, јер је Новак одмах на почетку остварио предност од 4:1. До краја трећег сета, Ђоковић је контролисао игру и привео меч крају, добивши трећи сет са 6:2, а самим тим и меч резултатом 3:0.

Први рекет Србије реванширао се Шпанцу за пораз на једином досадашњем сусрету, који је, међутим, игран још 2006. године у Барселони, када је Ђоковић тек био у успону.

Противник Ђоковића у другом колу турнира у Мелбурну биће 58. тенисер света Марко Кјудинели из Швајцарске са којим се српски представник до сада није састајао на АТП турнирима.

Кјудинели је у првом колу савладао 180. играча света, Аустралијанца Маринка Матошевића са 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 6:3).

Ђоковић је прошле године у Мелбурну стигао до четртфинала, али је форму подизао у наставку сезоне, па је на Отвореном првенству САД стигао и до полуфинала.

Ђоковић: Није било лако на почетку меча

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну и након победе над шпанским играчем Данијелом Хименом Травером од 7:5, 6:3, 6:2 оценио да почетак дуела није обећавао убедљиву завршницу.

Шпанац је искористио опуштеност Ђоковића и у трећем гему првог сета дошао до брејка предности, а затим и повео на свој сервис са 3:1.

Преокрет у корист Ђоковића започео је тек у осмом гему првог сета када је успео да врати брејк, да би после добијеног првог дела игре кренуо у напад и Травер до краја меча није успео да створи ниједну озбиљнију прилику.

"Није било лако на почетко меча. Спорије сам реаговао, али је најважније да сам добио тај први сет, ухватио прави ритам и успоставио контролу", изјавио је Ђоковић.

Српски тенисер је похвалио игру противника са којим се последњи пут састао још 2006. године, када су обојица играли у јуниорској конкуренцији.

"Травер је играо изванредно за његов ниво. Успео је да ми вратио велики број лопти", оценио је Ђоковић који ће се у наставку такмичења састати са 58. играчем света Швајцарцем Марком Кјудинелијем.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се