Отворено првенство Аустралије

И Јанко одличан

Први испит у Мелбурну положио и Јанко Типсаревић. Српски тенисер савладао 17-годишњег Американца Рајана Харисона са 3:0 у сетовима.

Након Јелене, Ане и Виктора, и Јанко уписао прву победу на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије. 

Јанко Типсаревић, 36. тенисер света, победио је 17-годишњег Американца Рајана Харисона, са 3:0 у сетовима (6:2, 6:4, 7:6).

Млади Харисон успео је да пружи какав-такав отпор српском тенисеру, а поштено га је намучио у трећем сету, који је Јанко добио "на мишиће", у "тај брејку".

У првом сету Американац је повео са 1:0, али је Јанко врло брзо преокренуо на 4:1, и без вечих проблема привео крају први део игре. 

У другом сету Типсаревић је наставио са одличном игром, и славио на крају са 6:4.

Трећи, и на крају ће се испоставити и последњи, био је мало "чупав". Млади Американац је заиграо мало озбиљније и био у вођству 6:5. Јанко је успео да изједначи, и уведе трећи сет у "тај брејк".

Типсаревић је повео са 1:0 у "тај брејку", али је Харисон преокренуо на 2:1 и тако поручио искуснијем колеги да неће јефтино продати кожу. Међутим, након вођства Американца од 3:2, Јанко је додао гас, и са неколико везаних поена завршио меч.

Харисон је на 341. месту АТП листе, а у Мелбурну се такмичио захваљујући специјалном позиву организатора, такозваној "вајлд карти".

Типсаревића у другом колу очекује меч са Томијем Хасом, који је победио Симона Греула.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара