Отворено првенство Аустралије

Јелена преслишала Румунку

Још једна српска тенисерка започела је Отворено првенство Аустралије победом. Јелена Јанковић рутински победила Румунку Монику Никулеску са 2:0 у сетовима.

Јелена Јанковић оправдала је очекивања у првом колу Отвореног првенства Аустралије. Без велике муке савладала Румунку Монику Никулеску са 2:0 у сетовима (6:4, 6:0). 

Јанковићева, осми носилац у женском синглу, победила је 101. тенисерку света без великих потешкоћа, а Румунка је отпор пружала само у првом сету, који је Јелена добила са 6:4.

У другом сету постојала је само једна тенисерка на терену. Јелена Јанковић. Осма тенисерка света узела је ствар у своје руке, и није дозволила противници из Румуније да јој узме нити један гем. 

Меч између Монике Никулеску и Јелене Јанковић требало је да се игра прошле ноћи, тачније јутра, али киша није дозволила његов почетак.

Јелена и 22-годишња Моника Никулеску до сада су одиграле два меча и оба су припала нашој тенисерки. У првом колу Ролан Гароса 2008. године било је 7:6, 6:2, а у првом колу Дубаија прошле године 6:3, 6:2. 

У другом колу Јанковићева игра против Британке Кети О'Брајен, која је победила Аустријанку Патрицију Мајер.

Јанковић: Обавила сам важан део посла

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је данас да је стартном победом над Румунком Моником Николеску обавила важан део посла на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну.

"Први мечеви су увек и најтежи, нарочито када играте после два месеца паузе", објаснила је Јанковић разлоге због којих је на почетку сусрета са румунском тенисерком имала проблеме.

Јанковић је напоменула да је правила грешке на почетку меча, али да се касније сконцентрисала и "пронашла пут ка победи".

"У другом сету сам коначно схватила тактику Никокулску, због чега сам применила другачији приступ игри", рекла је Јанковић.

Српска тенисерка је оценила подршку навијача у Мелбурну као "изузетан допринос" подизању нивоа њене игре.

"Невероватно је колико има људи који воле тенис и уживају у сваком нашем потезу и поену. Мислим да ово такмичење само по себи подстиче патриотизам код људи. Погледајте све те навијаче 'обучене' у заставе својих земаља који заједно скандирају на трибинама ", навела је Јанковић и посебно похвалила српске навијаче.

"Навијање пуни моје такмичарске батерије", закључила је Јанковић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се