Отворено првенство Аустралије

Чека нас бурна тениска ноћ

Четворо српских тенисера-Јелена, Ана, Јанко и Новак, наступиће у Мелбурну другог дана такмичења на Отвореном првенству Аустралије.

Прве ће на терен, у 11 часова по локалном, а један сат у ноћи између понедељка и уторка по средњоевропском времену изаћи Ана Ивановић, а за њом би свој меч требало да игра Јелена Јанковић.

Јанковићева, осми носилац у женском синглу, играће са 101. тенисерком света Моником Никулеску из Румуније. Тај меч требало је да се игра рано јутрос, али киша није дозволила ни његов почетак. Меч је постављен као други на Хисенсе Арени, и почиње око 3.00 часа после поноћи. Пре њега игра се меч мушког сингла:
Фернандо Вердаско (Шпа) - Карстен Бал (Аус)

Српска представница је са Румунком до сада играла два меча и оба је завршила као победница - 2008. године на Ролан Гаросу и 2009. у Дубаију.

Меч првог кола на Маргарет Корт Арени играће 20. носилац Ана Ивановић, која ће за противницу имати Шенај Пери из САД, 107. играчицу на WTA ранг-листи. Меч отвара програм на овом терену у 1.00 час. Директан пренос је на Другом програму РТС-а,  

Ивановићева је 25-годишњу Американку, која је до главног жреба у Мелбурну дошла преко квалификација, савладала у сва три досадашња дуела, од којих је последњи игран 2007. године.

Потом ће на сцену ступити тенисери.

Јанко Типсаревић, 36. тенисер света, играће четврти меч на терену број 18 против 17-годишњег Американца Рајана Хариса, који је тренутно на 341. месту АТП листе, а у Мелбурну се такмичи захваљујући специјалном позиву организатора, такозваној "вајлд карти". Меч почиње око 6.30 часова.
Пре њега на овом терену се играју мечеви:
Џон Иснер (САД) - Андреас Сепи (Ита)
Филип Кохлшрајбер (Нем) - Хорацио Зевалос (Арг) 6:1, 4:3 - наставак меча
Кетрин Воерле (Нем) - Аљона Бондаренко (Укр)

Последњи би требало да на бетонску подлогу Мелбурн парка крочи најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, трећи носилац и шампион Отвореног првенства Аустралије из 2008. године.  Ђоковић ће са 74. тенисером света Данијелом Химено-Травером играти пети меч на Хајсенс арени, истом терену где игра и наша Јелена Јанковић. Сусрет почиње око 9.00 часова, директан пренос је на Другом програму РТС-а.
После Јелениног меча, а пре Новаковог, играју се мечеви:
Жо Вилфрид Тсонга (Фра) - Сергиј Стаховски (Укр) 
Луси Шафарова (Чеш) - Венус Вилијамс (САД)

Први рекет Србије ће имати прилику да се Шпанцу реваншира за пораз на једином досадашњем сусрету, који је, међутим, игран још 2006. године у Барселони, када је Ђоковић тек био у успону.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара