Отворено првенство Аустралије

Фашистичке пароле на Мелбурн парку

Навијачи хрватског порекла малтретирали публику на Мелбурн парку. Палили бакље, плашили остале гледаоце и "нацистичким поздравима осрамотили организаторе првог гренд слема ове сезоне. Ишамарали фоторепортера Хералд сана".

Група од 11 особа избачена је са Отвореног првенства Аустралије у тенису, пошто је ометала дуел Хрвата Ива Карловића и Чеха Радека Штјепанека и покушала да у Мелбурн парк унесе бакље.  

Група навијача избачена је са стадиона пошто су малтретирали публику, палили бакље и нацистичким поздравима осрамотили организаторе првог гренд слема ове сезоне, пише дневник Хералд сан, чијег су фоторепортера изгредници "пљували и ишамарали".

"Они су удаљени са стадиона и нису добродошли да се врате", казао је начелник полиције Јок Менцел, који је рекао и да нема сазнања ког тенисера су избачени дошли да бодре.

"Хулигани-расисти нацистичким су поздравима осрамотили организаторе првог дана Отвореног првенства Аустралије", поднаслов је текста објављеног на "онлајн" издању листа. "Срамотним понашањем наругали су се такозваној мултикултуралности Мелбурна и државе Викторије. Организатори такмичења, полиција и локални политичари црвене и бесне због скандала".

Локални сенатор Стив Филдинг рекао је да би расистичке испаде попут овог требало казнити можда чак затворским казнама, а најмање забраном уласка на спортска такмичења у трајању од једне до три године.

"Људи имају право да посете такмичења без страха да ће доживети ову врсту 'смећа'", рекао је Филдинг.

Медији у Аустралији, ипак, известили су да су проблеме правили хрватски хулигани. Једној другој њиховој групи полиција није  дозволила улазак на стадион, такође због бакљи, које су упаљене ван објекта.

Дневник Хералд сан навео је да је око 60 хрватских хулигана претило пролазницима, а да су фотографа тог листа и ударили и пљунули.

Први дан Отвореног првенства Аустралије није прошао без проблема ни прошле године када су се потукли хрватски и српски изгредници.

Карловић је победио Штјепанека са 3:2, по сетовима 2:6, 7:6(7:5), 6:4, 3:6, 4:6.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара