Лајовић: Доказао сам себи да могу, али турнир није готов

Српски тенисер Душан Лајовић био је презадовољан после пласмана у полуфинале мастерса у Монте Карлу. Лајовић је победио Лоренца Сонега резултатом 6:4, 7:5 и остварио најбољи резултат у каријери на турнирима из серије 1.000.

Душан ће од понедељка у најгорем случају бити 32. на АТП листи, што ће му бити најбољи пласман откад је постао професионалац.

"Тренутно осећам олакшање јер сам доказао себи да могу. Турнир још није готов, али сам веома срећан и задовољан начином на који сам играо ове недеље. Бити у полуфиналу мастерса, тако јаког турнира, нешто је што ће ми дати велику дозу самопоуздања и надам се да неће бити једини у будућности", рекао је Лајовић.

У Кнежевини је остварио неколико великих тријумфа, елиминисао је Давида Гофена и Доминика Тима, а сада ће имати прилику да се бори за финале.

"Покушавао сам да задржим обрасце игре у важним поенима. Знао сам да, ако будем играо добро и ако не забрљам, њему ће бити тешко да осваја поене. То је данас функционисало и спасао сам велики део брејк шанси".

Он ће се у полуфиналу састати са Данилом Медведим из Русије, који је у три сета савладао Новака Ђоковића.

"Овај ниво тениса је нешто што морам да задржим убудуће. Надам се да ћу забележити овакав резултат на још неколико великих турнира", закључио је Лајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво