Јанковићeва елиминисана са турнира у Пекингу

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у треће коло WТА турнира у Пекингу, пошто је резултатом 6:4, 5:7, 2:6 изгубила од Кинескиње Шуаи Пенг.

Пенгова ће се у осмини финала састати са Рускињом Маријом Шараповом, која је била боља од Белорускиње Викторије Азаренке са 6:3, 6:7 (5:7), 7:5.

Српска тенисерка одлично је почела први сет, направила брејк и веома брзо повела са 3:0.

Домаћа такмичарка узвратила је брејком у седмом гему, а већ у следећем дошла је до изједначења - 4:4.

Ипак, у завршници сета Јанковићева је потврдила квалитет и након гема освојеног на свој сервис, направила брејк за 6:4.

Слична, изједначена игра виђена је у другом сету, у којем су обе тенисерке до седмог гема направиле једна брејк, а Јанковићева је повела са 4:3.

У следећем гему српска тенисерка направила је још један брејк за 5:3, али је Пенгова одмах узвратила, а затим и изједначила. Кинескиња је још једном одузела сервис осмом носиоцу, да би последњи гем освојила без изгубљеног поена и тако изједначила у мечу на 1:1.

У трећем сету водила се изједначена борба све до петог гема, када је Пенгова направила брејк и повела са 3:2. Јанковићева као да се у тим тренуцима предала, а Пенгова је затим освојила три узастопна гема и обезбедила пласман у треће коло.

WТА турнир у Пекингу игра се за укупни наградни фонд од 4,5 милиона долара.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије