Ђоковић из понора до четвртфинала Синсинатија

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић после великог преокрета пласирао се у четвртфинале мастерс турнира у Синсинатију. Српски тенисер био је корак од елиминације, али је са шест везаних гемова преокренуо резултат и савладао Белгијанца Давида Гофана са 2:1, по сетовима 6:4, 2:6, 6:3. Новак ће се у борби за полуфинале у петак састати са Стеном Вавринком.

Ђоковић је у дуелу са Белгијанцем био корак од елиминације, али је на чудесан начин успео да се извуче и направи велики преокрет за трећи тријумф у исто толико досадашњих међусобних окршаја.

Србин је добио први сет после велике борбе, али је у другом био готово непрепознатљив. Нервозан и пасиван правио је бројне грешке, што је изузетно расположени и мотивисани Гофан, тренутно 14. на АТП листи, умео да искористи и казни.

Почетак трећег сета наговештавао је да од Ђоковићеве титуле у његовом 11. учешћу у Синсинатију ни ове године нема ништа.

Одлични Белгијанац је направио два брејка и повео са 3:0, а онда су се код Ђоковића "упалиле лампице" и заиграо је као препорођен.

Два пута је одузео сервис противнику и изједначио на 3:3, да би у остатку дуела доминантном игром, понајвише захваљујући изузетној менталној снази, рутински завршио посао након сат и 45 минута атрактивне борбе.

Српски тенисер тако је новом победом наставио пут ка јединој титули на турнирима из Мастерс серије која недостаје у његовој богатој ризници трофеја.

Ђоковићев противник у борби за полуфинале је Швајцарац Стан Вавринка, који је раније данас савладао Хрвата Ива Карловића у драматичном мечу са 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Турнир у америчкој држави Охајо игра се за укупан наградни фонд од 4,45 милиона долара, а титулу брани Швајцарац Роџер Федерер.

Овако је протекао меч у Синсинатију:

20.59 - Крај меча, Новак Ђоковић је у четвртфиналу! Сјајним сервисом Новак је наставио низ и добио шести гем заредом! 

20.57 - Од 0:3 Новак стиже до 5:3 и имаће прилику да на свој сервис дође до победе у овом мечу. Наш тенисер је са пет узастопних добијених гемова направио потпуни преокрет. 

20.46 - Ђоковић још једном одузима сервис Гофану и резултатски се у потпуности враћа у овај сет - 3:3.

20.40 - Новак враћа један брејк, а затим осваја гем на свој сервис за 2:3. 

20.36 - Новак данас не личи на себе, још једном Белгијанац прави брејк и сада већ има озбиљну предност од два брејка предности у одлучујућем сету.

20.29 - Мотивисани Гофан користи нову прилику и лош дан нашег тенисера па, као и у другом сету, на старту одузима Ђоковићу сервис.

20.24 - Белгијанац сигурном игром на свој сервис потврђује брејк (2:6) и стиже до изједначења у сетовима - 1:1. У овом сету који је трајао свега 30 минута наш тенисер је освојио само 15 поена.  

20.19 - Још једним брејком Гофан стиже до велике предности у другом сету - 5:2.

19.58 - Ђоковић лоше започиње други сет, Гофан на старту сета одузима сервис нашем тенисеру. Новак видно разочаран "искаљује бес" на свом рекету.

19.54 - Победник овог дуела играће у четвртфиналу против Швајцарца Стена Вавринке, који је у маратонском мечу савладао Иву Карловића са 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7;5).

19.53 - Новак у право време одузима сервис Белгијанцу чиме и стиже, за тачно 40 минута игре, до тријумфа у првом сету - 6:4.

19.41 - Белгијанац враћа брејк. Новаку као да је мало попустила концентрација па је са неколико грешака дозволио Гофану да се врати у први сет.

19.30 - Захваљујући пре свега сјајном ритерну наш тенисер стиже до првог брејка на мечу - 3:1 за Новака. 

19.26 - Ђоковић убедљиво осваја и други гем на свој сервис за предност од 2:1. 

19.16 - Лагано Новак долази до првог гема на мачу за вођство од 1:0.

19.14 - Почео меч за пласман у четвртфинале турнира између Новака Ђоковића и Белгијанца Давида Гофана. Наш тенисер први на сервису.

19.08 - Публика на трибинама у Синсинатију овацијама поздравила излазак првог тенисера света Новака Ђоковића и његовог противника Давида Гофана на терен. Следи кратко загревање, а потом и почетак дуела. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије