Читај ми!

Новак се намучио против Пера

Ђоковић – Пер 2:0 (7:5, 6:2). Новак Ђоковић је успео да преброди прву препреку у Синсинатију. Након велике борбе и један сат и 40 минута игре успео је да савлада Француза Беноа Пера. Наредни ривал нашег је Белгијанац Давид Гофин.

Теже него што се очекивало Новак Ђоковић је успео да се пласира у осмину финала. Француз Беноа Пер пружио је велики отпор, опасно је претио и у неколико наврата натерао нашег аса да се крајњим напорима одбрани. У оба сета успевао је да одузме сервис нашег аса. Ипак, до изражаја је дошао квалитет и искуство нашег аса, који и кад није његов дан стигне до тријумфа.

Одлагање због кише, само што су почели меч након три одиграна гема уследила је још једна мини пауза услед слабе кише. Све ово омело је нашег аса да од старта крене пуном снагом. Француз је кренуо силовити. Агресивна игра му се исплатила у седмом гему када је успео да одузме сервис нашем асу.

То као да је пробудило Ђоковића, заиграо је много ангажованије и већ у наредном гему вратио брејк. Приликом следећег сервиса противника, после више од 15 минута игре у гему Новак није успео да искористи чак седам сет лопти. Већ при наредном сервису Пера наш ас је поново напао, овог пута користи прву од две везане сет лопте и решава први сет у своју корист резултатом 7:5.

Други сет Новак је почео одлично уз рани брејк стигао је до предности од 2:0. Међутим Француз се не предаје, узвраћа истом мером и стиже до изједначења, 2:2.

Новак Ђоковић ће у осмини финала играти против Белгијанца Давида Гофана који је победио Шпанца Фернанда Вердаска са 6:4, 7:6 (7:4).

Ток меча:

00:24 - На сервис противника Ђоковић долази до прве меч лопте, пропушта је, одмах осваја другу, коју користи и решама гем, сет и меч у своју корист, 6:2 у другом сету.

00.14 - У наредном гему напао је Ђоковић, осваја две везане брејк шансе, користи прву и поново има брејк предности - 4:2.

00.11 - Нови проблеми за Новака на његов сервис, успева да спаси две брејк шасе, и није дозволио противнику да стигне до брејка предности, 3:2.

00.04 - Пер се не предаје. Узвраћа истом мером, враћа брејк, а потом је био сигуран и на свој сервис - 2:2.

23.57 - На старту другог сета након освојеног свог сервиса, Новак лагано одузима противников и долази до раног брејка, 2:0.

23.49 - Нови серви сервис Француза, Новак осваја две везане сет лопте, користи прву и добија први се са 7:5.

23.41 - На сервис противника, након две предности за Француза, Новак осваја прву сет лопту, не користи је. Потом осваја и другу сет лопту, и она одлази у неповрат. Уследила је трећа шанса за нашег аса, ново изједначење. Затим Пер долази до гем лопте, ново изједначење, шесто у овом гему. Француз осваја нову гем шансу, седмо изједначење. Ђоковић долази до четврте сет лопте, и она одлази у неповрат. Новак гем шанса за противника, и ново изједначење. Пета сет лопта за нашег тенисера, ни ову није искористио. Шеста шанса за Ђоковића, изједначење. Двострука сервис грешка противника и новак има седму шансу, ново изједначење. Сада Француз долази до нове гем лопте, коју успева да искористи, 5:5. Гем је трајао више од 15 минута.  

23.22 - Наш ас узвраћа истом мером, сада он има две везане брејк шансе, дупла сервис грешка Француза и Новак враћа брејк, 4:4.

23.17 - У седмом гему противник осваја две везане брејк шансе, користи прву - 3:4.

23.06 - Новак напада сервис противника и долази до прве брејк лопте на мечу, пропушта је. Након још једног изједначења, после предности за противника, наш ас осваја и другу брејк лопту, ново изједначење. Пер успева да освоји наредна два поена и добије свој сервис гем. 

23.02 - Киша је престала меч се наставља.

22.55 - Након три одиграна гема и вођства нашег тенисера од 2:1, поново је почела да пада слаба киша. 

22.44 - Почео је меч ...

22.40 -Киша је стала, терен је саниран, све је спремно за почетак меча, који ће уследити након загревања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије