Јанковићева у трећем колу

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у треће коло WТА турнира у Токију, пошто је са 6:3, 4.6, 6:2 савладала Немицу Сабину Лисицки после два часа и пет минута игре. Јанковићева ће у осмини финала играти против 24. тенисерке света Рускиње Елене Веснине.

Јанковићева је добро играла у првом сету, била је сигурна приликом сервиса и није дозволила противници да искористи две брејк лопте.

Осма тенисерка света је у шестом гему одузела сервис Лисицкијевој и повела са 4:2, а предност од једног брејка сачувала је до краја сета и повела у мечу.

У другом сету Сабина Лисицки је заиграла боље и искористила нешто слабији сервис српске тенисерке. На почетку сета тенисерке су освајала гемове на свој сервис, а Јанковићева је у седмом гему ипак успела да направи брејк и поведе са 4:3.

Међутим, Лисицкијева је успела да врати брејк и изједначи, а затим и после лоших сервиса седмог носиоца на турниру, у 10. гему да направи још један брејк и изједначи на 1:1 у сетовима.

У трећем сету тенисерке су направиле четири брејка, од којих Јанковићева три, у трећем, петом и седмом гему. Лисицкијева је "пала" у завршници меча, што је осма тенисерка света успела да искористи и ас ударцем, после два сата и пет минута игре, обезбеди пласман у осмину финала.

Јанковићева ће у осмини финала играти против 24. тенисерке света Рускиње Елене Веснине, која је раније данас победила Роберту Винчи из Италије са 6:1, 7:6.

Јанковићева и Веснина су до сада одиграле три меча и осма тенисерка света забележила је све три победе, ове године у Мадриду (6:2, 6:2), 2007. у Варшави (6:2, 7:5) и годину дана раније у Линцу (6:7, 6:4, 6:2).

Наградни фонд турнира у Токију је два милиона долара, а победница ће зарадити 350.000 долара и 800 WТА поена.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије