Обрадовић: бићемо кандидати за "салатару"

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић изјавио је после победе над Узбекистаном од 5:0 у мечу за опстанак у Светској групи да ће наша селекција наредне године бити један од главних кандидата за освајање "салатаре".

"Ова репрезентација ствара нову тениску историју и објективно заслужује да се идуће године нађе у самом светском врху", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Београдској арени.

Он је подсетио да су наши најбољи тенисери и јануара 2008. године, када су први пут играли у Светској групи играли одлично против Русије у Москви.

"Тада смо ипак претрпели пораз од Руса, а ове године нисмо имали среће против Спаније, будући да нисмо имали довољно времена за припреме", рекао је Обрадовић и оценио да смо сваком тиму "веома озбиљан противник".

"Важно је да сви имамо исту жељу и заједнички циљ", поручио је Обрадовић и честитрао свим играчима на борбености с којиом су ушли и у меч против Узбекистана, у којем су важили за апсолутног фаворита.

"Сви играчи су подједнако допринели овом успеху, а то се односи и на Душана Вемића који није играо, али је имао изузетан утицај на цео тим", рекао је Обрадовић.

Илија Бозољац је истакао да је срећан и поносан што је Србији донео пети поен у мечу са Узбекистанцима.

"Имао сам мало потешкоћа да затворим меч са Узаковим, јер истину говорећи, нисам имао мечеве у последња два месеца. Ипак, уз помоћ публике и подршку читавог тима успео сам да тријумфујем", рекао је Бозољац.

Бозољац: Публика ми је помогла да победим

Тенисер Србије Илија Бозољац изјавио је да му је публика помогла да победи у последњем мечу Дејвис купа са Узбекистаном у Београду.
"На крају меча мало сам посустао. Нисам играо два месеца ниједан званичан меч. Наравно, публика ми је помогла да се вратим и лагано победим. Трудио сам се да будем концентрисан и да одиграм што боље могу", рекао је Бозољац.

Он је додао да мисли да је овај меч "добар за улаз у турнирску форму и да ћу се брзо вратити на место где је био. Идем на турнир у Љубљану да изгубим. Не очекујем ништа. Мењам подлогу, па би било превише да очекује нешто. Борићу се, па ћемо видети", рекао је Бозољац, 163. на АТП листи.

Селектор Узбекистана Петр Лебед честитао је Србији на убедљивој победи, али и изразио да ће следеће године његов тим играти много боље.
"Била је велика част играти у Београду, против играча какве има Србија", рекао је Лебед.

Тенисер Узбекистана Ваја Узаков објаснио је да је била велика разлика у рангу између њега и Бозољца, пошто је он 944, а тенисер Србије заузима 163. место на АТП листи.
"Желео сам да победим и да освојим поен за своју земљу, али је Бозољац играо боље. Ово ми је први турнир ове године, тако да морам много да радим како бих побољшао свој ранг на АТП листи", рекао је Узаков.

Селекција Узбекистана никада није играла у Светској групи Дејвис купа, у коме се такмичи од 1994. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије