Скандал Серене Вилијамс

Пут америчке тенисерке Серене Вилијамс ка одбрани титуле шампионке Отвореног првенства САД завршио се на неуобичајен начин, пошто је последњи поен на сусрету са Белгијанком Ким Клејстерс изгубила због викања и махања рекетом ка линијском судији која је уочила њену грешку при сервису.

Полуфинални меч између Белгијанке Ким Клајстерс и Американке Серене Вилијамс на Отвореном првенству САД у Њујорку обележио је инцидент у последњем гему који је изазвала бранилац титуле вербалним нападом на линијског судију меча, завршеног резултатом 6:4, 7:5 за белгијску играчицу.

Вилијамс је, незадовољна због досуђеног преступа на њен други сервис при резултату 5:6 и 15:30, који је некадашњем првом рекету и повратници у светски тренис донео две меч лопте, напала увредљивим речима судију поручивши, између осталог, да ће јој "забити лоптицу у грло".

Вилијамсова на конференцији за новинаре после меча није желела да одговори шта је још рекла.

"Шта сам рекла? Нисте чули? Никада се у животу нисам потукла, тако да заиста не знам зашто се осетила угроженом", рекла је Вилијамсова са осмехом на лицу.

Линијски судија се на понашање Вилијамсове пожалио главном арбитру меча, а потом се у препирку умешао и судија турнира Брајан Ирли. Цео разговор није се чуо због гласног негодовања публике, али се чуло обраћање Вилијамсове линијском судији.

"Извините, али било је много људи који су говорили много горе ствари", казала је Вилијамсова, док се линијски судија потом обратио главном арбитру, али се чула само реакција америчке тенисерке.

"Нисам рекла да ћу вас убити. Да ли сте озбиљни? Нисам то рекла", навела је Вилијамсова, док је судија само потврдно климнула главом и казала: "Да". Ирли је потом поен доделио Клејстерсовој, пошто је Вилијамсова на понашање упозорена још у првом сету када је поломила рекет. Вилијамсова је по завршетку меча пришла мрежи и честитала Клејстерсовој, која је деловала као да јој ситуација није јасна. 

"Раније сам имала и гори темперамент и заиста сам се поправила. Верујте ми, била сам гора", рекла је Вилијамсова касније.

"Целе године играм и ниједном ми није досуђен преступ током сервиса, а на овом турниру одједном су почели да суде то. Рекла сам нешто због чега сам добила казну. На моју несрећу то је било на меч лопту", рекла је Вилијамсова.

Клејстерсова је тако стигла до финала на тек трећем турниру који игра после повратка са двоипогодишње паузе. Белгијанка је постала и прва мајка која се пласирала у финале неког гренд слем турнира још од 1980. године, када је Аустралијанка Ивон Голагон Коули освојила Вимблдон.

"Када играте последњи поен меча, без обзира да ли је то грешка противника или винер, осећај је сјајан. Што се тога тиче, изостао је нормалан осећај добијања меча", рекла је Клајстерс.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара