Дејвис куп

Обрадовић: Играчи спремни за меч са Узбекистаном

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић изјавио је да су сви играчи спремни за меч са Узбекистаном, као и да је расположење у екипи одлично.

"Сви играчи су спремни за сусрет са Узбекистанцима. Имаћемо и један тренинг предности у односу на противнички тим, што је добра ствар.

Подлога је сјајна, већ смо је пробали и одговара нам потпуно. Терен је средње брзине, сличан као на УС Опену", рекао је Богдановић новинарима после првог тренина екипе у Београду.

Према његовим речима, Дејвис куп репрезентација Србије је далеко испред селекције Узбекистана, али ће у наредном мечу, као и у сваком другом, играти максимално озбиљно.

Тенисер Србије Виктор Троицки истакао је да је противник слабији, али да га екипа неће потценити.

"Потрудићемо се да већ после другог дана сусрета са Узбекистаном дођемо до три бода која нам обезбеђују победу и повратак у Светску групу где би се такмичили 2010. године. Имамо јак тим, тако да свакога морамо да победимо", рекао је Троицки.

Тенисер Србије Јанко Типсаревић нагласио је да се изостанак Новака Ђоковића из тима неће осетити.

"Већ се дешавало да сам имао паузу пре мечева Дејвис куп, али сам успевао да тиму донесем победу. Такође сам и раније показивао да умем да се носим и изборим са притиском. Изостанак Новака из тима и чињеница да ћемо ми морати да носимо сав притисак, неће нам сметати", рекао је Типсаревић.

Тенисер Србије Илија Бозољац сматра да је 2009. била тешка година за њега, јер је имао много проблема са повредама.

"Надам се да више нећу имати такве проблеме. Драго ми је што ћу се у екипу вратити у мечу у Београду", рекао је Бозољац. 

Тенисер Србије Душан Вемић нада се да су сви играчи у доброј форми.

"Повреде Јанка и Виктора су прошлост, а у том случају ништа осим победе не долази у обзир", рекао је Вемић.

Дејвис куп репрезентација Србије састаће се са Узбекистаном од 18. до 20. септембра у Београдској арени, у плеј офу за останак у Светској групи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара