Надал: Аустралијан опен почиње прерано

Први рекет света, Шпанац Рафаел Надал, сматра да би било много боље када би први гренд слем турнир у сезони, који се игра у Мелбурну, почињао нешто касније. У Аустралији волим да играм због услова: вруће је и никоме није лако. Када је суво, лопта више одскаче, брже лети и то је за мене позитивно. Само нећу имати много времена за припрему, истакао је Надал.

Нова тениска сезона је увелико почела, а већ 13. јануара очекује нас „оно право" - Аустралијан опен.

Чињеница да једно тако важно такмичење, какво је Отворено првенство Аустралије, почиње на самом старту године, није по вољи првом тенисеру света Рафаелу Надалу.

Шпанац сматра да би боље било да се турнир у Мелбурну игра нешто касније.

„У Аустралији волим да играм због услова: вруће је и ником није лако. Када је суво, лопта више одскаче, брже лети и то је за мене позитивно. Само, нећу имати много времена за припрему за Аустралијан опен, ту сам од понедељка, у уторак почињем да тренирам и имам недељу дана да се припремим. Надам се да ће времена бити довољно за прилагођавање, мало је чудно јер турнир почиње прерано, било би боље да је мало касније", рекао је Надал.

Шпанац има један трофеј са тог гренд сема, и то онај освојен 2009. године. Прошле године је турнир пропустио због опоравка од повреде колена.

"Људи су фокусирани на одбрану поена и рангирање, али за мене нема тог притиска, једино је битно да добро играм. Кад сезона почне, сви крећемо од нуле - тако се осећам", истакао је Надал.

Тенисер са Мајорке је у суботу освојио турнир у Дохи, чиме је стигао до 61. титуле у каријери, која му је довољна да на вечној листи престигне Андреа Агасија.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије