Ноле у финалу Абу Дабија

Новак Ђоковић савладао Жо Вилфрида Тсонгу са 2:0 у полуфиналу турнира у Абу Дабију. Ђоковић ће се у свом трећем финалу на овом турниру састати са Давидом Ферером који је резултатом 2:0 елиминисао Рафаела Надала. Директан пренос финала од 14 часова можете пратити на Првом програму РТС-а.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале егзибиционог турнира у Абу Дабију, пошто је победио Француза Жо Вилфрида Тсонгу са 2:0 у сетовима (7:6, 6:3).

Ђоковић ће у финалу играти против Шпанца Давида Ферер, који је победио првог тенисера света Рафаела Надала са 2:0 (6:4, 6:4). Надал и Тсонга играће меч за треће место.

Најбољи српски тенисер, који је данас одиграо први меч од како му је Борис Бекер постао први тренер, претходне две године је освајао турнир у Абу Дабију.

Други тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио је да је победом против Француза Жоа Вилфрида Тсонге и дефинитивно започео нову сезону.

"Иако званично још нисмо у новој години, ово је за нас професионалце почетак нове сезоне. Радујем се играма у Абу Дабију, не само због успеха у претходним годинама, већ и због атмосфере која овде влада", рекао је Ђоковић.

Он је нагласио да у финалу против Ферера очекује висок квалитет тениса.

"Већина нас је још у припремном периоду. Искористићу ову много бржу подлогу како бих излазио на мрежу, надам се да ћете сви уживати", поручио је Ђоковић.

Српски тенисер брани титулу освојену прошле године, када је у финалу са 2:1 у сетовима савладао Шпанца Николаса Алмагра.

Финални меч на програму је у суботу од 14 сати по средњеевропском времену.

Претходно, од 12 сати, игра се меч за треће место између Шпанца Рафаела Надала и Ферера.

Овако је текао дан у Абу Дабију:

15.33 - Ноле сервира за победу и пласман у треће финале на турниру у Аду Дабију и рутински приводи меч крају победом са 2:0 и 7:6,6:3 у сетовима.

15.23 - Прва брејк шанса за Новака Ђоковића. Ноје успева да је искористи и води у другом сету 4:2 и преузима сервис. 

15.20 - Одлична игра Тсонге који успева да стигне и "немогуће" лопте, чиме успева да стигне и до изједначења у другом сету 2:2. Новак самоуверено реализује свој сервис и води са 3:2.

15.03 - Мини брејк у тај брејку за Новака Ђоковића али он пропушта прву прилику, да би успео у новом покушају на сервис Тсонге и са 7:5 у тај брејку добија први сервис. Ноле сервира први у другом сету.

14.50 - Спортски гест великог аса. После проблематичног пада лоптице на линију и недоумица ко је тражио челенџ, Новак Ђоковић препустио поен Тсонги који свој сервис сигурно приводи крају и стиже до 6:5. Ноле сервира. 

14.40 - Тсонга стиже до чак три брејк лопте и користи прву шансу за изједначење 4:4. 

14.35 - Ноле на старту меча освојо брејк и после 3:2 сигурно осваја свој сервис за 4:2.

 14.17 - Почео дуел Ђоковића и Тсонге за финале. Први на сервису Тсонга.

13.50 - Давид Ферер је искористио другу брејк шансу у другом сету и савладао Рафаела Надала са 6:3;6:4 пласиравши се као први финалиста турнира у Абу Дабију.  

13.40 - Ферер је имао нову шансу али није искористио прву брејк лопту у другом сету и Надал је успео да сачува свој сервис за изједначење 4:4.

13.25 - Надал пропушта прилику на начини брејк и Ферер добија свој трећи сервис у другом сету за 3:2.

13.05 -Ферер искористио другу брејк лопту и освојио први сет првог полуфинала са 6:4. Ферер сервира први у другом сету. 

12.58 - Сада Ферер пропушта прилику за брејк јер Надал сјајним сервисима успева да изједначи на 4:4. Ферер узвраћа муњевитим сервисом без изгубљеног поена - 5:4.  

12.50 - Ферер успева да добије свој сет, али Надал није искористио шансу јер је први пут стигао до брејк лопре. 4:3 за Ферера, сервира Надал. 

12.44 - И Надар узвраћа самоуверено добијајући сервис без изгубљеног поена - 3:3. 

12.40 - Надал се "мало намучио " на свом сервису, али ипак изједначио на 2:2. Сервира Ферер и то врло убедљиво, асом на крају сервиса води са 3:2 и наговештава дугу и неизвесну борбу до краја.

12.31 - Равноправна игра ривала. Неочекивано Надал нанизао четири грешке које се нису одразиле на резултат а Ферер други сервис добио без изгубљеног поена. Тренутно 2:1 за Ферера, сервира Надал. 

12.20 - Давид Ферер и Рфаел Надал почели први меч полуфинала на турниру у Абу Дабију. Ферер има први сервис. Директан пренос можете пратити на Другом програму РТС-а.

12.05 - "Нећу играти турнире на почетку сезоне пошто мислим да нисам имао довољно времена да уђем у праву такмичарску форму", рекао је Новак Ђоковић, британским медијима. "Због тога сам одлучио да одиграм само пар мечева у Абу Дабију, пре него што отпутујем у Мелбурн", додао је српски репрезентативац.

10.55 - Емди Мари је петопласирани тенисер на турниру у Абу Дабију јер је и други сет добио са 6:4 и са 2:0 савладао Швајцарца Станисласа Вавринку .

10.20 - Енди Мари са 6:3 добио први сет после равноправне борбе на почетку меча и брејка освојеног средином сета.

09.50 - Почео је меч Ендија Марија и Станисласа Вавринке, који се боре за пето место на турниру. Енди је јуче поражен од Тсонге са 7:5, 6:3. а Вавринка од Давида Ферера са 7:5, 6:1.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије