Јелена победила Роберту

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у друго коло Отвореног првенства САД у Њујорку пошто је на старту турнира, савладала Италијанку Роберту Винчи са 6:2, 6:3 после 70 минута игре.

Српска тенисерка је од старта дуела наметнула свој стил игре, не дозволивши ни у једном тренутку Да Винчи да евентуално дође у ситуацију за преокрет.

Јанковићева је у првом сету фуриозном игром дошла до вођства од 5:1, потом сервирала за сет, али је Винчи искористила тренутну опуштеност српске тенисерке и направила први и једини брејк у мечу.

Јанковићева је одмах узвратила и дошла до вођства од 1:0 у сетовима, да би у наставку дуела кренула још офанзивније, забележивши брејк у шестом гему за вођство од 4:2, па 5:2 на свој сервис.

Винчи је затим још једном искористила сервис (5:3), али то је био њен максимум, док је Јанковићева на крају искористила другу, од три меч лопте.

Пета тенисерка света састаће се у другом колу са победницом дуела између 55. играчице света, Казахстанке Јарославе Шведове и 95. са WТА листе Словенке Маше Зец Пешкирић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво