Читај ми!

Ноле против Тсонге за полуфинале

Новак Ђоковић успео је да савлада Хуана Монака у осмини финала турнира у Риму. Српски тенисер савладао је Аргентинца са 2:1, по сетовима 4:6, 6:2, 6:3. У четвртфиналу противник Ђоковића ће бити Француз Жо Вилфрид Тсонга који је савладао Аргентинца Дел Потра са 2:0.

Није било лако, али Новак Ђоковић је успео да се пласира у четвртфинале турнира у Риму. Српски тенисер победио је Хуана Монака са 2:1, по сетовима 4:6, 6:2, 6:3. После два сата и 20 минута Ноле је однео и шесту победу у међусобним сусретима са Аргентинцем.

Ђоковићу није пријао рани почетак меча, изгубио је први сет са 6:4. И на почетку другог сета аргентински тенисер је први дошао до брејка и вођства од 2:1. Тада се први рекет света буди и осваја пет везаних гемова за тријумф у другом сету од 6:2.

Највећа борба виђена је у трећем сету, где су до пред крај, оба тенисера чувала своје сервисе. Кључни моменат догодио се у осмом гему, при вођству Ђоковића од 4:3. Српски тенисер тада користи моменат и праби брејк за вођство од 5:3.

Последњи гем на свој сервис Ноле је рутински добио, завршивши меч после два сата и 20 минута.

Ђоковићев ривал у четвртфиналу биће Француз Жо-Вилфрид Тсонга који је у осмини финала савладао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 2:0 по сетовима 6:4, 6:1.

Новак и Тсонга, тренутно пети на АТП листи, добро се познају и до сада су се састајали девет пута, а Француз је успешнији и води са 5:4.

Меч за полуфинале турнира, на којем Србин брани титулу, на програму је сутра после 16 сати.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара