Читај ми!

Јелена у кризи

Јелена Јанковић изгубила је од Румунке Соране Кирстее на старту турнира у Риму, који је освајала 2007. и 2008. године. Био је то трећи узастопни Јеленин пораз у првом колу, након Штутгарта и Мадрида. Српска тенисерка је дефинитивно у кризи, а извесно је да ће после још једног неуспеха испасти из 20 најбољих играчица на свету.

Српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је данас у првом колу турнира у Риму од Румунке Соране Кирстее са 1:2 у сетовима (3:6, 6:4, 6:7).

Кирстеа је тако дошла до другог тријумфа у каријери против Јанковићеве, а у нередном колу играће са Софијом Арвидсон из Шведске. Српска тенисерка је после испадања на старту турнира у Мадриду, поражена и у првом колу Рима.

Румунка је била боља у првом сету, направила брејк на старту меча и успела да одржи предност и реши тај део игре у своју корист. Јанковићева се реванширала у другом делу игре и изборила одлучујући сет.

У трећем сету Румунка је била ближе победи. Сервирала је за меч у деветом гему. Јанковићева је успела у кључном тренутку да одузме сервис противници а потом и да у следећем гему изједначи на 5:5. После освојеног гема на обе стране играо се тај-брејк у коме су обе тенисерке на старту освајале поене на свој сервис.

Ипак, Кирстеа је успела да два пута узастопно поентира на сервис Јанковићеве и стекне велику предност коју је сачувала и добила тај-брејк са 7:4.

Турнир у Риму игра се за наградни фонд од 2.166.000 долара, а победница ће освојити чек на 385.000 долара и 900 бодова.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво