Читај ми!

"Император" сигуран на старту

Новак је успешно започео одбрану титуле на тениском мастерсу у Риму пошто је вечерас у другом колу савладао Аустралијанца Бернарда Томића са 6:3, 6:3 и пласирао се у осмину финала. Троицки елиминисан након пораза од Француза Жоа-Вилфреда Цонге. Јанко у среду против Вавринке.

Новак Ђоковић је успешно започео одбрану титуле на тениском мастерсу у Риму пошто је вечерас у другом колу савладао Аустралијанца Бернарда Томића са 6:3, 6:3 и пласирао се у осмину финала.

Најбољи тенисер света тако је успешно започео одбрану титуле у "вечном граду", а до очекиване победе дошао је без већих проблема. Отпор талентованог Аустралијанца срушио је после 69 минута доминантне игре искористивши прву меч лопту.

Ђоковић је силовито започео дуел на традиционалној црвеној шљаци и први сет је добио након нешто више од пола сата игре, уз три брејка - на старту и у трећем и деветом гему. Томић је у наставку меча заиграо много чвршће и држао се сасвим добро, без обзира што је српски тенисер контролисао дешавања на терену.

Светски број један је, међутим, правовремено подигао ниво игре и када је брејком повео са 4:2 од даљег отпора Томића није било ништа. Уз неколико мајсторских потеза Србин је ефектно окончао меч и остварио другу победу над Аустралијанцем, након што га је претходно савладао прошле године у четвртфиналу Вимблдона.

Најбољи светски тенисер био је слободан у првом колу, а његов наредни ривал биће победник дуела између Чеха Радека Штепанека и Аргентинца Хуана Монака.

Трећи српски тенисер на римском мастерсу, Јанко Типсаревић, у другом колу игра против Швајцарца Станисласа Вавринке, а меч је на програму у среду.

Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у осмину финала мастерс турнира у Риму пошто је вечерас у другом колу поражен од Француза Жоа-Вилфреда Цонге са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:2.

Био је то пети међусобни дуел између 29. и петог тенисера са АТП листе и друга победа Цонге. Француз је доминирао током целог меча и његов успех није долазио у питање.

Јелена Јанковић изгубила је од Румунке Соране Кирстее на старту турнира у Риму, који је освајала 2007. и 2008. године. Био је то трећи узастопни пораз Јелене у првом колу, након Штутгарта и Мадрида. Српска тенисерка је дефинитивно у кризи, а извесно је да ће после још једног неуспеха испасти из Топ 20 најбољих играчица на свету.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво