Читај ми!

Типса срушио шампиона

Српски дерби у Мадриду припао је Јанку Типсаревићу. Након тешког и неизвесног првог сета, који је након тај-брејка Типсаревић решио у своју корист, слабије рангирани српски тенисер одиграо је одличан други сет, и сасвим заслужено славио у овом мечу. Ђоковић на тренутке деловао исувише летаргично за четвртфинале мастерса.

У уводном сету није било брејкова, а до поена се долазило након дугих поена, вођених углавном са основне линије. Углавном је Ђоковић био тај који је доминантно освајао гемове на свој сервис, док се далеко више у тим тренуцима мучио Типсаревић.

Тако се стигло до тај-брејка, где Ђоковић већ на почетку прави двоструку сервис грешку, а Типсаревић осваја четири поена. Након сат времена игре, Типсаревић је стигао до пет везаних сет лопти, од којих другу и користи и стиже до сета предности.

На почетку другого сета гледали смо нешто краће и концизније поене. При резултату 3:2 за Типсаревића видели смо још нешто чега до тада није било, брејка. Типсаревић се одлепио на 4:2.

Типсаревић је освојио и наредни гем на свој сервис, и тако се дошло у ситуацију да Ђоковић сервира за останак у мечу. Типсаревић у истом гему пропушта три везане меч лопте. Међутим, већ у наредном гему Типсаревић стиже до победе, али не пре него што је спасао три брејк лопте. Меч је трајао сат времена и 42 минута.

Типсаревић у полуфиналу чека победника дуела Роџер Федерер - Давид Ферер.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво