Читај ми!

Надал: Никад више на плавом

Тениски мастерс турнир у Мадриду у опасности је да следеће сезоне изгуби једну од својих главних звезда пошто је Рафаел Надал запретио да ће га бојкотовати уколико организатори и тада поставе контроверзну подлогу од плаве шљаке.

Други тенисер света је у осмини финала изгубио од земљака Фернанда Вердаска са 2.1 у сетовима, што је његов први пораз на земљаној подлози ове сезоне, а као главни разлог неуспеха навео је новоуведену плаву шљаку за коју је рекао да је превише клизава.

"Руководство АТП-а и организатори могу да раде шта желе, дао сам све од себе да се припремим, али нисам био довољно добар да прилагодим игру на овом терену. Једино што знам је да, уколико се овако настави, следеће године имаћу један турнир мање у свом календару", нервозно је изјавио Надал након првог пораза од Вердаска у њиховом 14. међусобном дуелу.

Шпанац је са огорчењем констатовао да нова подлога по квалиатету није ни приближна традиционалној црвеној коју користе други турнири, укључујући и грен слем на Ролан Гаросу.

"Сматрам да је ово велики турнир, али су организатори донели лошу одлуку. Кретање је за мене веома важно, а овде то не могу да радим како желим, нити да ударам лоптицу како сматрам да треба. Иако се плава шљака вади из дробљене опеке, као и црвена, очигледно је да материјал није исти. Шта би било када би, на пример, организатори у Синсинатију ставили травнату подлогу уочи Ју Ес Опена, мислите ли да би људи били срећни? Ја не мислим тако", поручио је славни тенисер.

Као и Надал, подлогу од плаве шљаке критиковао је и први тенисер света Новак Ђоковић. Бранилац титуле у Мадриду је после тешко изборене стартне победе против Шпанца Данијела Гимено-Травера у уторак изјавио како му се чинило да би било боље "да је на терен изашао у фудбалским копачкама".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво