Читај ми!

Јанко воли плаво

Јанко успео да се пласира у четвртфинале мастерса у Мадриду. Након велике борбе Типсаревић је савладао Француза Жила Симона са 2:1 по сетовима 7:6 /7:3/, 5:7, 6:1. Противник у четвртфиналу је Новак Ђоковић који је са 2:0 савладао Швајцарца Станисласа Варвинку. Меч се игра у петак са почетком у 19.00 часова.

Велика борба два одлична сервера. Током целог меча Јанко више претио и на крају заслужено тријумфовао. Први сет решио је у тај-брејку. У наставку после низа пропуштених прилика уследила је казна у одлучујућем гему другог сета и Симон стиже до изједначења. Од тада на терену постоји само један тенисер, Јанко редом осваја гемове и брзо ломи отпор противника до коначне победе.

Оба тенисера сигурним сервисима лако освајају гемове. Велика борба, ипак без шанси за брејк. У 11 гему Јанко се доста мучио, али је ипак успео после скоро 11 минута игре да освоји свој сервис и пребаци притисак на противника. Симон успева да се избори за тај брејк.

Одлична игра Типсаревића уз два мини брејка долази до предности од 4:0, Симон враћа један. Стрпљивом игром наш тенисер долази до 6:3. Дупла сервис грешка Француза и Јанко осваја сет са 7:3 у тај брејку.

Пре почетка другог сета Јанко је затражио медицинску помоћ због повреде бутног мишића. Након указане помоћи наставио је меч. Иста слика и у другом сету, поново су оба тенисера сигурна на свој сервис. При резултату 2:2 Јанко пропушта две брејк шансе. Наш тенисер је и даље сигуран на свој сервис.

Нови сервис противника и нова бреј шанса за Јанка. Пропушта је, нова шанса одлази у неповрат. Симон поново успева да се спаси. Наставља се велика неизвесност у мечу. Јанко лакше осваја своје сервисе и више притиска противника, ипак, никако да зада завршни ударац и преломи меч.

При резултату 6:5, Француз долази до три везане сет лопте, користи прву и осваја сет, 7:5. Била је ово прва брејк шанса за Симона у мечу.

Велика борба на старту трећег сета. Типсаревић преди и долази до брејк шансе, изједначење. Нова шанса за нашег тенисера. Коначно, Јанко користи брејк лопту и прави рани брејк. Јанко успева да материјализује брејк и води са 2:0.

Јанко покушава да сломи противника, поново напада његов сервис, 0:40. Користи другу шансу и долази до другог брејка предности. Наш тенисер успева да материјализује и овај брејк, 4:0. Француз прекида Јанков низ. Јанко је сигуран на свој сервис.

При резултату 5:1, Јанко на сервис противника долази до две меч лопте, пропушта обе. Осваја и трећу коју користи за коначних 6:1 у трећем сету.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се