Читај ми!

Ноле у четвртфиналу

Новак пребродио још једну препреку у одбрани титуле у Мадриду. Ђоковић је савладао Швајцарца Станисласа Варвинку са 2:0 по сетовима 7:6 /7:5/, 6:4. Противник у четвртфиналу је Јанко Типсаревић који је савладао Француза Жила Симона са 2:1. Меч се игра у петак од 19.00 часова.

Велика борба, тешка подлога, ипак је наш тенисер доказао зашто је најбољи и заслужено је славио. Варвинка пружио велики отпор, нарочито у првом сету који је решен у тај брејку. У другом нешто лакши посао за нашег тенисера, након раног брејка рутински је привео меч крају, иако је имао и два брејка предности, противник је успе да врати један.

Након уводних гемова, које су тенисери решили у своју корист. При вођству од 2:1 наш тенисер напада сервис противника има 15:40. Варвинка се брани снажним севисима и осваја гем. Новак наставља са одличним сервисима и лако добија свој сервис гем. Наставља се игра гем за гем. Сваки покушај противника оба тенисера лако одбијају, пре свега захваљујући добрим сервисима.

При резултату 5:4, Ђоковић поново притиска сервис противника долази до три везане сет лопте, Варвинка се спасава. Новак осваја и четврту, која, такође, одлази у неповрат. Пета шанса, ново изједначење, а потом и предност за Швајцарца. Противник користи другу гем лопту и након осам минута игре добија гем, 5:5. Новак лако осваја свој сервис.

Нови сервис Варвинке и нови напад Ђоковића, ипак противник успева да се освоји гем и избори се за тај-брејк. Новак је два пута стизао до мини брејка, а противник успео да изједначи. Међутим, трећи мини брејк Новак успева да задржи и реши сет у своју корист, 7:5 у тај-брејку.

Силовито је Новак ушао у други сет. Након уводних гемова, напада сервис противника, 0:40. Користи прву брејк шансу и долази до предности. Ђоковић потом без изгубљеног поена материјализује брејк, 3:1.

Новак се у наставку концентрисао на освајање својих сервиса. Препустио је иницијативу противнику, који није имао снаге да се врати у меч. Неколико везаних грешака противника и наш тенисер има нове две везане брејк шансе, користи прву и води са 5:2.

Уследио је Новаков сервис за меч. Меч лопта за на нашег тенисера, одлази у неповрат. Варвинка се не предаје, преокреће, стиже до брејк шансе, користи је исмањује на 5:3. У наредном гему на сервис противника Новак долази до прве меч лопте, пропушта је и Швајцарац прилази на 5:4.

Нова шанса за Новака да сервисом реши меч. Овог пута Новак је знатно сигурнији, јаким сервисима долази до нове три меч лопте, користи другу за 6:4 у другом сету.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се