Читај ми!

Надал, плава шљака заборава

Велико изненађење у Мадриду. За њега се побринуо Шпанац Фернандо Вердаско, који је у осмини финала савладао претендента на титулу земљака Рафаела Надала са 2:1 - по сетовима 6:3, 3:6, 7:5.

Шпанац Рафаел Надал није успео да се пласира у четвртфинале пошто је у осмини финалала згубио од земљака Фернанда Вердаска. То је први пораз другог тенисера света ове сезоне на шљаци, након што је претходно остварио рекорд тријумфујући осми пут заредом на мастерсу у Монте Карлу, а седми пут, такође заредом, у Барселони.

Вердаско је након нешто више од три сата узбудљиве борбе остварио велики успех и први пут у каријери победио Надала у њиховом 14. међусобном дуелу. Други тенисер света могао је да победи, али је пропустио вођство од 4:1 у трећем сету.

"После толико пораза од најбољег играча на шљаци свих времена, успео сам да га победим и то је највише што може да се замисли. Немам речи", рекао је емотивни Вердаско после тријумфа.

Вердаско ће у четвртфиналу играти против Томаша Бердиха, који је победио Гаела Монфиса са 6:1, 6:1.

Надал је елиминацијом у Мадриду изгубио велики број бодова, тако да је направио корак назад у настојању да достигне светског броја један, Србина Новака Ђоковића.

Мастерс у Мадриду игра се за укупан наградни фонд од 3,97 милиона евра.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво