Читај ми!

Ана и Ноле на терену

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић стартује на АТП турниру мастерс серије у Мадриду, где брани титулу, а у истом граду, на ВТА турниру Премијер серије на терен излази и наша најбоље рангирана тенисерка Ана Ивановић.

Ана Ивановић се после сигурне стартне победе над Францускињом Матилдом Јохансон (2:0), око 14.30 састаје са Рускињом Нађом Петровом, тренутно 31. на ВТА листи. Познају се веома добро и до сада су одиграле 12 мечева, а Српкиња је успешнија и води са 7:5.

Уколико савлада Петрову, Ивановићева ће у осмини финала играти са победницом меча између прве тенисерке света, Белорускиње Викторије Азаренка и Чехиње Андрее Хлавачкове.

Ђоковић је као први носилац био слободан на старту турнира, а његов ривал у другом колу је Шпанац Данијел Гимено-Травер, који је данас савладао Румуна Виктора Ханескуа са 7:6 (7:3), 4:6, 6:3. Меч је на програму после 18.45.

Гимено-Травер заузима 137. место на АТП листи и са светским бројем један до сада се састајао два пута. Скор је нерешен 1:1, након што је Шпанац био бољи давне 2006. године у Барселони, да би му се Ђоковић реванширао 2010. на Аустралијан опену.

Уколико очекивано прође прву препреку у одбрани титуле, Ђоковићеви потенцијални противници у трећем колу су Швајцарац Станислас Вавринка, Белгијанац Оливије Рохус, Аустријанац Јирген Мелцер и Шпанац Фелисијано Лопес.

У конкуренцију парова наступиће и Виктор Троицки у дублу са Милошем Раонићем против пара Грањолес-Пујол око 18 часова.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво