Читај ми!

Новак у полуфиналу

Новак наставља даље. Након јучерашњег емотивног пражењења наш тенисер успео да пронађе мотивацију и преброди наредну препреку на турниру у Монте Карлу. Новак Ђоковић је савладао Холанђанина Робина Хасеа са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2. Противник у полуфиналу је Чех Томаш Бердих, који је из даљег такмичења избацио Ендија Марија.

Најбољи тенисер света успео је да преброди још један тежак дан. Након јучерашњег шока, али и победе над Украјинцем Александром Долгополовим, поново је успео да се издигне и стигне до победе и пласмана у полуфинале. Поново је наш тенисер деловао деконцентрисано, ипак није одзволио противнику да искористи његове грешке и успео је да тријумфије у два сета. Холанђанин није имао снаге да се супротстави нашем тенисеру. Ово је био и трећи Ђоковићев тријумф у дуелу са Хасеом из исто толико мечева.

Први сет између водећег тенисера на свету и 55. на АТП ранг-листи обележило је пуно осцилација у игри обојице играча. Хасе је већ на старту одузео сервис Ђоковићу, али је Србин преокренуо резултат и повео са 4:1 у гемовима. Холанђанин је потом успео да изједначи на 4:4, али не и да добије сет.

У другом сету Ђоковић је повео са 4:0, а онда је Хасе направио брејк. Српски тенисер имао је меч лопту код вођства од 5:1, међутим, Хасе му је поново одузео сервис.

У наредном гему Ђоковић је, ипак, дошао до победе пошто је искористио другу меч лопту.

Ђоковић и Бердих, седми тенисер света, састају се јубиларни 10. пут на АТП турнирима, а Србин је далеко успешнији и води у међусобним дуелима са 8:1.

Турнир у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2,95 милиона евра.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво