Читај ми!

Новак јачи од бола

Иако видно потресен због дедине смрти, Новак је успео да преокрене резултат и да се пласира у наставак такмичења. Ђоковић је савладао Украјинца Александра Долгополова са 2:1 по сетовима 2:6, 6:1, 6:4. Наредни противник је Холанђанин Робин Хасе.

Новак успео да савлада емоције и након изгубљеног првог сета направи преокрет и покаже моћ броја један. Одлика великих је да када је најтеже заиграју најбоље. Долгополов играо своју игру, пребацивао лопту и чекао грешке нашег тенисера. То му се исплатило у првом сету. Новак је много грешио, био крајње деконцентрисан и на тај начин препустио сет противнику. У наставку Ђоковић "стиснуо зубе", заиграо своју игру, смањио број грешака и лако стигао до изједначења. У одлучујућем сету, након велике борбе, наш тенисер успео да у деветом дође до брејка, а потом и до победе.

Новак лоше ушао у меч. Након уводних гемова Долгополов притиска сервис нашег тенисера и успева да стигне до брејка. Новаку недостаје концентрација, много греши, сервис га не служи. Противник користи растрзану игру нашег тенисера и долази до брејка. Новак само на тренутке личи на себе, успева да притисне противника, али не користи брејк шансу. То је дало додатно самопоуздање противнику и успева да дође до још једног брејка и предности од 5:2. Потом на свој сервис долази до сет лопте, прву Новак спасава, другу користи за 6:2 у првом сету.

На старту другог сета Новак креће знатно сигурније. Након освојеног сервиса, притиска противника и долази до три везане брејк лопте. Две одлазе у неповрат, трећу користи и води са 2:0.

Нове Новакове грешке и сада противник има три везане брејк лопте. Ђоковић успева да се одбрани, а потом осваја гем и на тај начин је материјализовао брејк, 3:0. Настављена је игра гем за гем. Новак успева да одржава предност, уз константан притисак на сервис противника.

При резултату 4:1 Новак упева да створи нову брејк шансу, иако је противник имао 40:15. Долгополов успева да се одбрани, нова шанса за нашег тенисера, коју успева да искористи и нови брејк. Потом Ђоковић рутински осваја свој сервис за 6:1 у другом сету.

При резултату 1:1 у трећем сету дошло је до прекида због кише. Након 40 минута меч је настављен.

Новак је наставио у истом ритму. Притиска сервис противника и има брејк прилику. Долгополов успева да се одбрани и након још два изједначења осваја гем. Велика борба се наставља. Иако наш тенисер делује сигурније, још увек не успева да дође до предности. Украјинац и даље одбија све нападе.

Наставља се велика борба, наш тенисер је све бољи, Украјинац одолева. Борба за сваки поен. Оба тенисера и даље сигурна на свој сервис. Међутим, при резултату 4:4 Новак успева да дође до нове брејк лопте, користи је и има брејк предности.

Ђоковић сервира за меч. Пре свега одличним сервисима Новак долази до две меч лопте. Користи прву за коначних 6:4 у трећем сету.

Новаков наредни противник је Холанђанин Робин Хасе који је савладао Бразилца Томаса Белућија са 2:0 по сетовима 6:2, 6:3.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2,95 милиона евра, а титулу брани седмоструки узастопни победник Шпанац Рафаел Надал.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво