Читај ми!

Симон надиграо Јанка

Јанко није имао снаге за тотални преокрет. Француз Жил Симон добио је меч трећег кола на турниру у Монте Карлу против нашег Јанка Типсаревића са 2:1 по сетовима 6:0, 4:6, 6:1. Велика борба, ипак Француз сигурнији и заслужено је славио.

Јанко није успео. У изузетно узбудљивом мечу Симон имао више снаге и концентрације. Први сет Француз лако решио у своју корист. У наставку Типсаревић успева да се врати у меч и добија други сет. У одлучујућем периоду игре Јанко одлично кренуо, није икористио своје шансе на старту. Противник након одбијених напада преузео иницијативу. У изузетно неизвесним гемовима Симон се боље снашао и на крају заслужено славио. 

Сусрет у Монте Карлу је почео са готово једночасовним закашњењем због кише која се изненадно спyстила на терене Кнежевине.

Меч је почео великом шансом за нашег тенисера, али није успео да искористи брејк лопту на сервис противника. Симон добија свој сервис, а затим узаступно два пута осваја и Типсаревићев. На крају сета долази до убедљивих 6:0, који не одражавају прави однос снага на терену. Сет је одлучио велики број неизнуђених грешака нашег тенисера, чак 18.

На старту другог сета оба тенисера су сигурна на свој сервис а после седам изгубљених гемова наш тенисер успева да освоји свој сервис. Потом долази и до првог брејка у мечу, чиме наговештава повратак у игру. Јанко Типсаревић успева да одржи предност до краја сета и са 6:4 стиже на 1:1 у сетовима, што враћа меч на почетак .

Велика борба на старту трећег сета, Јанко покушава да притисне противников сервис , после неколико изједначења Симон ипак успева да се одбрани. У четвртом гему на Јанков сервис, противник успева да искористи своју шансу и поведе са 3:1. Наш тенисер наставља да се бори, ипак не успева да се врати у сет и на крају га губи са убедљивих 6:1.  

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2,95 милиона евра, а титулу брани седмоструки узастопни победник Шпанац Рафаел Надал.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво