Читај ми!

Јанко без титуле у синглу

Јанко није успео да освоји титулу на турниру у Ченају. После више од три сата невероватне борбе изгубио је од Канађанина црногорског порекла Милоша Раонића са 2:1. Раонић забеллежио чак 35 асова.

Девети тенисер света, Јанко Типсаревић изгубио је данас од Канађанина Милоша Раонића са 2:1 у сетовима са 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4) у финалу турнира у Ченају и тако пропустио прилику да освоји титулу на свом првом турниру у 2012. години. Меч у Индији трајао је три сата и 14 минута.

Типсаревић је имао четири прилике да направи брејк, није искористио ниједну, Раонић је пропустио чак девет, али је ипак дошао до друге титуле у каријери, пре свега захваљујући невероватном сервису јер је забеллежио 35 асова.

Раонић је боље почео меч и у првом сету није дозволио ниједну прилику за брејк српском тенисеру, док је Типсаревић спасао четири лопте. Канађанин је у том делу освојио 25 од 26 поена на свој сервис. Типсаревић у тај брејку првог сета успео да узме мини-брејк противнику, искористи прву сет лопту и добије одлучујући гем са 7:4.

Српски тенисер је до првих шанси за брејк дошао тек у осмом гему другог сета, али је Раонић одличним сервисима успео да спаси две брејк лопте и настави резултатски егал. И други сет је отишао у тај-брејк, где је Раонић наставио са добрим сервисима и освојио одлучујући гем са 7:4.

У одлучујућем, трећем, сету поново су тенисери настављали са добрим сервирањем. Нико од играча није одузео сервис противнику, па је и последњи сет завршен тај-брејком.

Раонић је боље отворио одлучујући гем и стекао недостижну предност. Типсаревић је код предности Раонића од 6:2 успео да спаси две меч

Јанко је после пораза у маратонском финалу изјавио је да није очекивао тако дуг и неизвестан меч.

"Честитам Милошу, одиграо је невероватно и само је питање тренутка кад ће у Топ 10 најбољих тенисера света. До 20 секунди пре краја није се знао победник, али на крају је одлучио његов сервис", рекао је Типсаревић после меча у којем је његов ривал "испалио" 35 ас сервиса.

На питање хоће ли се наредне године вратити по титулу, с обзиром на то да је у претходне четири сваки пут правио одличан резултат (четвртфинале, два полуфинала и сада финале) Типсаревић је рекао.

"До сада сам бирао Ченај, не видим зашто то не бих урадио и наредне године", рекао је Типсаревић, који је захваљујући пласману у финале инкасирао 37.860 долара и обезбедио останак на деветом месту АТП листе.

Прилику за утеху Типсаревић је имао у дублу.  Јанко и Индијац Леандер Паес освојили су трофеј у конкуренцији дублова пошто су у финалу савладали израелски пар Џонатан Ерлих/Енди Рам са 2:0 у сетовима - 6:4, 6:4.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије