Читај ми!

Ани и Јелени прија Аустралија

Српске тенисерке успешно су стартовале на турниру у Бризбејну. Прво је Ана Ивановић добила Тамиру Пачек са 2:0 у сетовима, а затим је Јелена Јанковић истим резултатом савладала Карлу Суарез Наваро. Дан раније, у друго коло се пласирала Бојана Јовановски.

Добру тениску годину најавиле су српске тенисерке које су победама стартовале на турниру у Бризбејну.

Ана Ивановић савладала је Тамиру Пачек из Аустрије са 2:0, по сетовима 6:3, 6:3. Тежи посао Ану очекује у другом колу када се састаје са Белгијанком Ким Клајстерс.

У првом сету Ивановићева је била сигурнија од противнице, што је резултирало бољом концентрацијом у одлучујућим тренуцима. Наша тенисерка искористила је три од 6 брејк шанси, док је Пашекова успела да искористи једину брејк прилику. 

Други сет донео је већу борбу. Противница је покушала да узврати. Аустријанка је заиграла знатно боље, ипак недовољно да стигне до изједначења. Ана и у другом сету успева да направи брејк више, искористивши све три брејк шансе. Противница је стигла до два брејка. 

Успешан дан употпунила је Јелена Јанковић која је била боља од шпанске тенисерке Карле Суарез Наваро са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

Јанковићева, која је постављена за шестог носиоца, у другом колу ће играти против Нине Брачикове из Русије која је у првом колу савладала Чехињу Клару Закопалову са 2:1 (1:6, 6:4, 7:5).

Дан раније победу у првом колу остварила је и трећа српска тенисерка Бојана Јовановски. Она се у другом колу састаје са Американком Сереном Вилијамс.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара