Читај ми!

Новак од Арабије

Фантастичном игром најбољи тенисер света Новак Ђоковић понизио је Роџера Федерера и пласирао се у финале егзибиционог турнира у Абу Дабију. Ђоковић–Федерер 2:0 (6:2, 6:1). Противник у финалу је Давид Ферер који је савладао НАдала са 2:0 (6:3, 6:2)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале игром каква га је красила током целе сезоне. Бацио је на колена великог Швајцарца за 44 минута. Ни један школски час ученик није могао да издржи, побегао је. Следи дуел са Шпанце Ферером, тај меч је на програму сутра од 14.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Ђоковић је маестралном игром просто прегазио некадашњег "краља тениса" и забележио најубедљивију победу против њега у каријери.

На терену је током 55 минута игре постојао само Ђоковић који је невероватним снажним и прецизним ударцима већ у петом гему првог сета сломио отпор Федерера. Швајцарац није успео да се опорави од правог нокаута у првом сету (6:2).

Ђоковић је настасвио да га "бомбардује" сјајним сервисима и још бољим ритернима, дошавши за трен ока до вођства од 5:0.

Федереру је успело још само да спаси част једним освојеним гемом на свој сервис, да би први рекет планете потом искористио другу меч лопту на свој сервис.

"Играо сма сјајно и то ме чини срећним. Ово је за мене веома важан турнир, јер се овде практично припремам за предстојећу сезону", рекао је Ђоковић.

Први рекет света је покушао да "ублажи" убедљиви пораз свог противника чињеницом да "тенисери на овом турниру још увек траже форму".

"Имао сам прилику јуче да осетим терен у Абу Дабију, а Федереру је ово био први меч", рекао је српски тенисер. Ђоковић је поручио да има високе амбиције за наредну сезону.

"Ово је била моја најбоља година у досадашњој каријери.Тешко ће ми бити да је поновим, али ћу уцинити све да и у идућој 2012. играм на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

 

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић у финалу егзибиционог турнира у Абу Дабију играће против Шпанца Давида Ферера, који је у полуфиналу савладао земљака Рафаела Надала са 6:3, 6:2.

Финале је на програму сутра од 14 часова, а пре тога у мечу за треће место састаће се Надал и Федерер. Некада најбољи тенисери света играли су прошле године у финалу и Надал је славио.

Меч између Надала и Федерера од 12.00 часова преносићемо на Другом програму. Финални дуел између Ђоковића и Ферера преносимо на Првом програму.

Победник турнира освојиће новчану награду од 250.000 долара.

Број коментара 94

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се