Читај ми!

Ноле, пустињска лисица

Уживање за публику, одлична игра првог тенисера света и Гаела Монфиса у Абу Дабију. Наш тенисер, ипак, бољи и на крају је заслужено славио са 2:1. Протвник у полуфиналу егзибиционог турнира је велики Швајцарац Роџер Федерер.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће са Федерером за финале. Није било лако. Француз је био расположен за игру. Међутим, наш тенисер није дозволио да се прекине традиција, Монфилс не зна за победу у међусобним дуелима. Девети пут је савладао Гаела Монфиса. Ноле је славио са 6:2, 4:6, 6:2.

Ђоковић је сјајно започео меч, успевши да одузме сервис противнику већ у другом гему, а потом и у осмом.

У наставку дуела, Монфис је преокренуо резултат и изједначио на 1:1 у сетовима, да би Ђоковић у трећем делу игре разорним форхендима разоружао Монфиса и пласирао се у полуфинале.

Први тенисер света ће сутра у 12 сати играти за место у финалу против Швајцарца Роџера Федерера који је био слободан на старту. У другом полуфиналу састаће се шпанци Надал и Ферер. Оба меча РТС ће директно преносити на Другом програму.

 

"Уживао сам у мечу. Обојица смо се забављали. Током читаве године играмо толико турнира и онда дођемо на једно овакво такмичење где можемо да се опустимо и да уживамо заједно са публиком", рекао је Ђоковић.

На питање шта очекује у мечу са Федерером Ђоковић је рекао: "Једва чекам тај дуел. Играти против њега је увек велики изазов".

Победник турнира у Абу Дабију биће награђен са 250.000 долара.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво