Читај ми!

Бољи и од Месија

Иако је тениска сезона завршена, Новак Ђоковић и даље убира плодове сјајних резултата које је имао у 2011. години. Би-Би-Си је српског тенисера прогласио за најбољег спортисту ван Велике Британије. У трци за то признање били и играч Барселоне Лионел Меси, као и возач формуле Себастијан Фетел.

И Би-Би-Си је пресудио, Новак Ђоковић је најбољи спортиста ван Велике Британије у прошлој години. То ново признање за српског тенисера још је веће ако се има у виду чињеница да су у трци били фудбалер Барселоне Лионел Меси и возач формуле Себастијан Фетел.

Ова медијска кућа подсетила је да је Ђоковић ове сезоне већ пробио многе рекорде и да је са 70 победа и само шест пораза, уз три освојена гренд слема, имао једну од најбољих сезона у историји тениса.

Награду за најбољег спортисту ван Велике Британије прошле године добио је Рафаел Надал, а од тенисера у последњих десет година још су освајали Роџер Федерер 2004, 2006. и 2007. године и Горан Иванишевић 2001. године.

Би-Би-Си је за најбољег спортисту Велике Британије прогласио бициклисту Марка Кевендиша, а за најбољи тим крикет репрезентацију Енглеске.

Ипак, Француска спортска академија није изабрала Новака Ђоковића за најбољег спортисту. Предност је дата Немцу Себастијану Фетелу, шампиону света у формули један.

Уз Фетела и Ђоковића, кандидати за најбољег спортисту били су француски рели возачи Себастијан Леб и Данијел Елена, као и џудиста Теди Ринер.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво