Читај ми!

Расту нови шампиони

Српкиња Олга Даниловић освијила је двоструку титулу на турниру младих тениских нада у Флориди.Олга је тријумфовала у сингл конкуренцији тенисерки до 10 година, а своју класу је потврдила освајањем трофеја и у конкуренцији парова.

Мала Олга, а велика нада нашег тениса, освојила је турнир "Литле Мо" који се, у знак сећања на једно од најславнијих имена женског тениса - Американке Морин Коноли, игра на Флориди.

 

У финалу сингла српска тенисерка је убедљиво у два сета савладала Американку Витни Осигве резултатом 6:0, 6:2. Још један податак који говори о убедљивим играма наше младе тениске наде је чињеница да је противницама за цело трајање турнира препустила укупно шест гемова.
У пару с босанском тенисерком Снежаном Стевић, у финалу парова, савладале су Канађанке, две Александре, Архипов и Микаилов, а резултат је на крају био 8:1 за српско - босанску комбинацију.

Турнир је игран у Брадентону на теренима најчувеније тениске академије на свету, коју држи тениски маг Ник Болитијери.
Ово је, свакако, велики успех српског тениса и доказ да се овде, у једној малој земљи на брдовитом Балкану, рађају изузетни тениски драгуљи. Расте будућност српског тениса, али за ту будућност треба још много радити и бринути.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се