Федерер: Ђоковић заслужено први

Не желите да видите онако нешто као што је доживео Новак на крају године. Сви смо ми људи и нормално је да не можемо увек све да освојимо. Међутим, то знаш тек када си на врху. Иако најбољег од осталих деле детаљи, могу рећи да је Новак заслужено и убедљиво најбољи играч сезоне, рекао је Роџер Федерер.

Ако је Новак Ђоковић обележио тениску сезону за нама, крај те сезоне припао је Роџеру Федереру, који се са неколико освојених турнира, вратио на трећу позицију на АТП листи.

Ипак, ни то није поправило утисак да је Швајцарац подбацио прошле сезоне, не освојивши ни један грен слем.

Иако се понекад чини да на успех Ђоковића не гледа благонаклоно, Федерер је признао да је српски тенисер, и поред нешто лошијег финиша сезоне, заслужено први рекет света.

"Не желите да видите онако нешто као што је доживео Новак на крају године. Сви смо ми људи и нормално је да не можемо увек све да освојимо. Међутим, то знаш тек када си на врху. Иако најбољег од осталих деле детаљи, могу рећи да је Новак заслужено и убедљиво најбољи играч сезоне", рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер, иако је у зрелим тениским годинама, и даље има амбиције да поврати тениски престо. Да би оборио рекорд Пита Сампраса по броју седмица проведених на првом месту, 30-годишњем Федереру фали још једна недеља, тако да су његове амбиције у наредној сезони јасне.

"Морам да игноришем тренутну ситуацију, пошто ме је Ђоковић невероватном годином доста одаљио од тог циља. Ипак, не одустајем. Ако освојим неки Слем, можда и успем", навео је Федерер.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара