Читај ми!

Шпанци корак од "салатаре"

Надал донео предност Шпанији, Ферер је увећао. Репрезентација Шпаније повела је са 2:0 у финалу Дејвис купа против Аргентине пошто је Рафаел Надал лако савладао Хуана Монака са 3:0 (6:1, 6:1, 6:2) у сетовима. Док је Давид Ферер славио против Дел Потра са 3:2. Сутра је на програму дубл меч.

Шпанац није дозволио Монаку да дигне главу. Јединствен час тениса. Ученик немоћан напустио "учионицу". Надал показао сву своју снагу, самлео противника, који није имао снаге ни да покуша да се врати у меч. Знатно узбудљивије било је у другом сусрету. Ферер је повео, Дел Потро преокренуо на 2;1 у сетовима. Када се чинило да ће Аргентинац донети бод својој екипи, Ферер се подигао и освојио наредна два сета за коначних 3:2.

На тениском терену с подлогом од шљаке Олимпијског стадиона у Севиљи, Монако је успео да освоји први гем у мечу, али је Надал следећих шест решио у своју корист.

У дугој размени поена Надал је доминирао на својој омиљеној подлози и седам пута је одузео сервис Монаку. Шпанац је укупно погодио чак 26 винера, да би за два сата и 27 минута дошао до убедљиве победе.

Подршку Надалу пружио је и шпански краљ Хуан Карлос, који се налазио међу 27.000 навијача.

Шпанци су до велике предности дошли пошто је Давид Ферер победио Хуана Мартин Дел Потра резултатом 3:2 - 6:2, 6:7 (2:7), 3:6, 6:4, 6:3.

У наставку такмичења сутра је на програму игра парова у којој би требало да се састану Фелисијано Лопес/Фернандо Вердаско и Давид Налбандијан - Едуардо Шванк.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара