Читај ми!

Ђоковић личност године

Новак Ђоковић добитник је награде "Личност године 2011", коју традиционално додељују "Независне новине". Долазак Ђоковића у Бањалуку изазвао је велику пажњу јавности у том граду. Церемонији доделе награде присуствовали Борис Тадић и Милорад Додик.

Први рекет света Новак Ђоковић овогодишњи је добитник награде "Личност године", коју додељују бањалучке Независне новине, а церемонији уручења присуствовали су и председници Србије и РС, Борис Тадић и Милорад Додик.

Ђоковић је, обраћајући се стотинама званица у бањалучком хотелу "Босна", рекао да је почаствован признањем, и захвалио свим грађанима БиХ који су гласали за њега.

"Ни магла не може да нас спречи да будемо овде", рекао је Ђоковић алудирајући на перипетије које је имао при доласку у Бањалуку, јер је авион због густе магле у Посавини каснио готово два сата.

Према његовим речима, одлуком да му доделе ово престижно признање грађани БиХ су доказали да спорт спаја људе и показали колико цене спорт и уважавају успехе спортиста.

"Ја, као представник спорта, стојим пред вама и надам се да ово може да буде прави пример за сву децу која имају недоумицу чиме би требало да се баве. Спорт значи здрав начин живота и у мом случају могу да потврдим да ништа није немогуће, да сви снови могу да се остваре", рекао је Ђоковић, подсетивши да је у управо завршеној тениској сезони остварио све своје највише циљеве и амбиције.

Долазак Ђоковића у Бањалуку изазвао је велику пажњу грађана, а неки су чак одлучили да га на температури испод нуле чекају у центру града.

Ђоковић је одвојио време и за разговор са новинарима, а на питање како се осећа као најпопуларнији спортиста света, одговорио је скромно да није сигуран да је та констатација тачна, али да је, свакако, одиграо најбољу сезону у каријери.

"Цела следећа година је велики изазов за мене и очекујем да се добро припремим, јер од тога све зависи. Ако се добро припремим, имам шансе да успешно започнем годину, што је круцијално за наставак сезоне", рекао је Ђоковић и прецизирао да то значи освајање првог гренд слема сезоне – отвореног првенства Аустралије.

"Повреде немам, а сада имам и времена да залечим све, посебно своју главу која је мало луда", нашалио се Ђоковић.

Упитан шта ће му бити циљеви у будућности сада када је први на АТП листи, Ђоковић је рекао да жели да игра врхунски тенис што дуже и да освоји што више гренд слем турнира, а можда и још неки Дејвис куп.

Да је Ђоковић омиљен и међу политичарима доказао је и председник Додик, који је, након што му је јављено да је Ђоковић стигао у Палату Републике Српске, није ни одговорио на питање постављено на заједничкој прес конференцији са Тадићем.

Председник Додик се, међутим, касније искупио за такав гест, пруживши прилику новинарима да му постављају питања након завршетка церемоније уручења признања Ђоковићу.

На церемонији су, наиме, председници Додик и Тадић седели за истим столом са Новаком Ђоковићем, а придружио им се и ветеран југословенског фудбала Ивица Осим.

Протеклих година, награду "Личност године" добиле су особе из различитих области, а прошле године лауреат је био председник Хрватске Иво Јосиповић.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара