Читај ми!

Индијанаполис 2002: Овако је било некада!

Кошаркашке репрезентације Југославије и САД одиграле су меч четвртфинала Светског првенства у Индијанаполису, пре дугих 12 година. И тада су америчку екипу чиниле НБА звезде, али победу је однела чета Светислава Пешића, која је касније освојила златну медаљу.

Србија и САД играју финални меч Светског првенства у Шпанији. Американци су фаворити, "орлови" су одушевили својом игром – очекује се велика борба у великом финалу.

Ипак, вечерашњи дуел свакако буди сећања на Индијанаполис 2002. године, када су се две репрезентације (наша држава тада се звала Савезна Република Југославија) сусреле у четвртфиналу такмичења.

И тада су Американци били фаворити, предвођени НБА звездама и тренерским тандемом Џорџ Карл – Грег Попович, али чета Светислава Пешића смогла је снаге да преокрене предност Амера и у неизвесној завршници стигне до победе – 81:78.

Сигурно сви још памте сјајну игру Влада Дивца и Предрага Стојаковића, генијалне потезе Дејана Бодироге, "бомбе" Милана Гуровића, сналажљивост Дејана Томашевића, смиреност Марка Јарића...

Кажу да се историја понавља. Па, нека се понови још једном – ове ноћи у Мадриду!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије