Читај ми!

Познати четвртфиналисти хокејашког турнира

Познати сви учесници четвртфинала хокејашког турнира у Сочију. Словеначка скијашица Тина Мазе освојила и друго злато у Сочију, победом у велеслалому. Српска скијашица Невена Игњатовић заузела 28. место. Холанђани опет доминирали у брзом клизању. Марија Хефл-Риш одустала од такмичења велеслалома. Норвежанин Свендсен освојио злато у биатлону на 15км.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

21.30 - Хокејашке репрезентације Чешке и Летоније преостали су четвртфиналисти турнира на Зимским Олимпијским играма у Сочију. Чешка је вечерас у доигравању савладала Словачку са 5:3 (3:0, 1;1, 1:2), док је Летонија била боља од Швајцарске - 3:1 (2:0, 0:1, 1:0). Раније данас Русија је победила Норвешку са 4:0 (0:0, 2:0, 2:0), а истим резултатом Словенија је славила против Аустрије - 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Директан пласман у четвртфинале олимпијског турнира изборили су Шведска, Финска, Канада и САД. Сутра у четвртфиналу састају се Шведска - Словенија, Финска - Русија, Канада - Летонија и САД - Чешка.

20.32 - Американац Дејвид Визе освојио је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у акробатском скијању у дисциплини халф-пајп. Сребрну медаљу освојио је Канађанин Мајк Ридл, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Кевин Ролан из Француске. Визе је победу остварио захваљујући одличним акробацијама у првој рунди, када је остварио учинак од 92 бода, док је Канађанин у другој сакупио 90,6 бодова, па му је златна медаља измакла за нешто мање од два бода.

16.45 - Холанђанин Јорит Бергсма освојио је злато у брзом клизању на 10.000 метара на. Бергсма је до титуле дошао оборивши олимпијски рекорд у времену 12:44,45 минута. Сребро је припало још једном Холанђанину, Свену Крамеру резултатом 12:49,02 минута, а бронза његовом земљаку Бобу де Јонгу у времену 13:07,19 минута. Ово је био четврти холандски "хет трик" у брзом клизању на ЗОИ у Сочију.

15.55 - Хокејаши Русије убедљиво су савладали селекцију Норвешке са 4:0, истим резултатом Словенија је била боља од Аустрије док је Немачка победила Јапан са 3:2.

14.44 - У женском велеслалому учествовала је и позната виолинисткиња Ванеса Меј. Очекивано заузела је последње место.

13.55 -  Норвешки такмичар Емил Хегле Свендсен освојио је златну медаљу у биатлону, у трци на 15 километара масовним стартом. Свендсен је до победе дошао за 42 минута, 29 секунди и једном стотинком, а исти резултат је остварио и Француз Мартин Фуркад, али је Швеђанин својим скијама раније прешао циљну линију. Бронзану медаљу освојио је Ондреј Моравез из Чешке са заостатком од 13,8 секунди. Свендсен је тако освојио своју четврту олимпијску медаљу, али прву у Сочију, док је Фуркад покушавао да освоји треће узастопно злато, после победа у потери и индивидуалној трци прошле недеље.

11.30 - Јапанац Тајхеј Като повредио се када је незгодно доскочио током нордијске комбинације на Зимским олимпијским играма у Сочију. Като је однет на носилима са доскочишта велике скакаонице, пошто је приликом доскока изгубио леву скију и онда је доживео тежак пад на леви лакат. Като је био свестан када му је указана помоћ, али је очигледно трпео велике болове. За сада није саопстено да ли ће јапански такмичар моћи да настави такмицење у нордијској комбинациј, односно да ли ће моћи да учествује у крос кантрију на десет километара.

11.03 - Словеначка скијашица Тина Мазе освојила је и другу златну медаљу на играма у Сочију након победе у велеслалому. Друго место заустела је Аустријанка Ана Фенингер а треће Немица Викторија Ребенсбург. Српска такмичарка Невена Игњатовић заузела је 28. позицију.

10.44 - Међународни олимпијски комитет (МОК) оправдао је одвођење италијанске геј активисткиње из Арене у Сочију, објаснивши да је она "одатле мирно испраћена, а не притворена". Бившу чланицу италијанског парламента Владимира Луксурију јуче су четворица неидентификованих мушкараца одвела аутомобилом из Олимпијског парка, како би је спречили да уђе у Арену, где се играла хокејашка утакмица у женској конкуренцији. Луксурија је рођен као мушкарац, али носи женску одећу и није променио пол. Луксурија, обучена у одећу боје дуге, шетала је око Олимпијског парка скоро два сата, а пратили су је бројни репортери. Већина пролазника нису ни приметили да шаље поруку о геј правима, а неки су јој прилазили и сликали се, мислећи да је лик из забавног дела програма. Портпарол МОК-а Марк Адамс рекао је да је "то што се јуче догодило и даље нејасно", али да је Луксурија хтела да протестује током такмичења. "Знам да је намеравала да протестује током такмичења и верујем да је, када је после неколико сати стигла, испраћена на миран начин, а не притворена", рекао је Адамс.

09.30 - Француски сноубордер Пјер Волтије освојио је злато у кросу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребро је после узбудљивог дуела припало Русу Николају Олијунину, а бронза Американцу Алексу Дејболду. Финале је вожено по киши и магли, због чега је трка једном била одлагана, а Француз је дошао до злата у последња два скока.

09.20 - Немачка скијашица Марија Хефл-Риш није учествовала у велеслалому на Зимским олимпијским играма у Сочију због прехладе и проблема с дисањем. Лекар немачког скијашког тима Волфганг Мајер рекао је да Хефл-Риш "сада мора да се одмара" и да ће се она највероватније такмичити у слалому, у петак. Она је у Сочију до сада освојила две медаље, златну у суперкомбинацији и сребрну у супервелеслалому.

08.30 - Српска скијашица Невена Игњатовић заузела 29. место, у времену 1:22.14 са 4,26 секунде заостатка у првој вожњи велеслалома на Зимским олимпијским играма у Сочију. Словенка Тине Мазе је првопласирана, друга је Џесика Линдел-Викарби из Шведске са 52 стотинке заостатка, а трећа Италијанка Надија Фанкини са 65 стотинки заостатка.Друга вожња на програму је од десет часова.

Надметања на олимпијским борилиштима у Сочију, можете пратити у преносима на Другом програму РТС-а. Већ од јутра на програму су велеслалом за жене и сноуборд крос за мушкарце.Од 09.55 пратићемо другу трку велеслалома за жене а од 11.25 трку биатлона на 15км. Од 17.56 пратићемо хокејашки дуел Чешке и Словачке.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара