Читај ми!

Боб тим Србије бољи само од Јамајке

Боб тим Србије претпоследњи након прве две трке са временом 1:56.87 минута. Норвешки скијаш Шјетил Јансруд окитио се златом у супервелеслалому, Марко Вукићевић на 49. месту. Шведска штафета 4x10 км најбржа у скијашком трчању. Стање Марије Комисарове је стабилно али и даље озбиљно. Холанђани - једноставно најбржи клизачи.

Све вести и занимљивости из света спорта можете да пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.00 - Пилот боба двоседа Србије Вук Рађеновић рекао је да не може да буде задовољан данашњим наступом посаде на Олимпијским играма у Сочију и да је лош старт узрок слабих резултата. "Не можемо да будемо задовољни ни пласманом, ни оствареним временима у обе трке. Имали смо два јако лоша старта, што није карактеристично за нас. Недопустиво је да имамо лошији старт на трци него на тренингу и то је главни разлог данашњих слабих резултата", рекао је Рађеновић. Србија је у првој трци имала време 58,31 секунду, а у другој 58,56 секунди. Трећа трка на програму је сутра од 15.30. У финале ће се пласирати 20 најбољих посада.

20.10 - Боб тим Србије у саставу Вук Рађеновић - Александар Бундало налази се на претпоследњем 29. месту после две трке на Зимским олимпијским играма у Сочију. Рађеновић и Бундало су остварили време од 1:56.87 минута, што је 4.05 секунди спорије од Русије, која тренутно води у пласману. Занимљиво је да је лошије времена од српских репрезентативаца имао само боб тим Јамајке (+4.41). Преостале две трке на програму су сутра у Сочију.

18.00 - Холандска такмичарка Јориен Тер Морс тријумфовала је у брзом клизању на 1.500 метара на Зимским олимпијским играма у Сочију. Тер Морс је трку завршила за један минут и 53,51 секунду поставивши олимпијски рекорд и други најбољи резултат света. Она је у финалу била бржа од великог фаворита, сународнице Ирен Вуст, док је бронзу освојила такође Холанђанка Лоте Ван Бек.

16.33 - Након шокантног пораза од САД-а, хокејаши Русије једва су успели да победе Словачку са 1:0.

14.00 - Мушка репрезентација Шведске освојила је злато у штафети 4x10 километара у скијашком трчаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију. Шведска је потврдила доминацију у овој дисциплини пошто су пре мушкараца до тријумфа стигле и даме. Ларс Нелсон, Данијел Ричардсон, Јохан Олсон и Маркус Хелнер трку су завршили у времену од 1:28:42.0 сата, сребро је припало Русији, док је треће место заузела штафета Француске.

13.26 - Одевна комбинација коју су амерички спортисти носили на отварању Игара у Сочију изазвала је подељена мишљења, али је она хит у Сједињеним Државама. Тим САД је пред Сочи обукао Ралф Лорен, а тренутно у њиховој домовини влада помама за џемперима које су носили на церемонији званичног отварања. Они који су имали среће да купе џемпер по нормалној цени сада га продају за више од 1.000 долара, а један продавац тражи чак 7.495 долара.

12.40 - "Технички сам добро возио, али требало је више да ризикујем. Превише сам респектовао стазу, јер нисам имао прилике раније да је испробам. Малтене сви такмичари су на овој стази претходно возили спуст. С обзиром на то да ми је ово први наступ на Олимпијским играма, имао сам додатну одговорност да завршим трку и драго ми је да сам у томе успео, иако су многи фаворити испали. Када сам пробио лед, велеслалом ће ми много лакше пасти и сигуран сам да ће и резултат бити бољи", рекао је Вукићевић. Он ће се на Играма у Сочију такмичити у велеслалому 19. фебруара и три дана касније у слалому.

11.30 - Стање руске акробатске скијашице Марије Комисарове тренутно је озбиљно, али стабилно, после шестосатне операције због лома кичме на тренингу скикроса на Играма у Сочију. Њени лекари су рекли да ће се за три-четири дана знати колико је успешна била операција. Председник Русије Владимир Путин у суботу увече је посетио Комисарову да би јој пожелео брз опоравак, а такође је и позвао њеног оца, пошто му је руска скијашица рекла да је сигурно много забринут, објавила је Федерација акробатског скијања Русије.

11.00 - Две сноубордерке у дисциплини скикрос повредиле су се на истој стази на којој је у суботу страдала Рускиња Марија Комисарова. Норвежанка Хелене Олафсен прва је после једног скока пала је на леђа и после прве помоћи на носилима пребачена у медицински центар. Потом је Жаклин Ернандес чак изгубила свест после пада и ударца главом о стазу. Актуелна шампионка Мел Рикер истиче да је све у реду са стазом упркос неуобичајеном броју падова. „Како време одмиче, стаза је све боља и боља, мекша је и биће савршена током поподнева, када буде финале", рекла је Канађанка.

08.35 - Српски скијаш Марко Вукићевић освојио је 48. место у супервелеслалому, са скоро 5,74 секунди заостатка иза првопласираног, у конкуренцији 63 такмичара, од којих десеторица нису завршили трку. Ипак и то је, за сада, најбољи успех наших скијаша јер Вуковић је први наш такмичар који је уопште успео да заврши трку у велеслалому на Олимпијским играма.

08.30 - Норвешки скијаш Шјетил Јансруд приредио је изненађење и освојио златну медаљу у супервелеслалому на Зимским олимпијским играма у Сочију. Јансруд је до највећег успеха у каријери дошао у времену од 1:18.14, са 30 стотинки предности у односу на Американца Ендруа Вајбрехта, а бронзу су освојили Канађанин Јан Худец и Боди Милер из Сједињених Држава, који су имали за 53 стота дела секунде слабије време.

На другом програму РТС-а очекује нас програм богат олимпијским догађајима. Од 07.50, супервелеслаломом за мушкарце, почињемо праћење такмичења на Олимпијским играма. У 15.50 пратићемо трку у биатлону да би потом у 18.30 пратили хокејашку утакмици Данске и Канаде до 22.00 када ћемо пратити текмичења у бобу двоседу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво