Тешка повреда прелепе Рускиње

Марија Комисарова на суботњем тренингу тешко повредила кичму. Ана Фенингер из Аустрије освојила златну медаљу у супервелеслалому. Сребро освојила Немица Марија Хефл-Риш, а бронза такође иде у Аустрију, прецизније Никол Хосп. Словенија победила Словачку у хокеју.

21.35 - Пољак Камил Штох освојио и друго злато на Олимпијским играма у Сочију, овога пута на великој скакаоници. Норијаки Касаи у 42. години освојио сребро, бронзом се окитио Словенац Петер Превц.

19.30 - Марија Комисарова, која је у Сочију требало да наступи у конкуренцији фристајл скијања, на суботњем тренингу тешко повредила кичму. Она је на тренингу у екстремном парку Роза Хутор незгодно пала и лекари су морали хитно да интервенишу на лицу места, јер није смело да се ризикује са превозом до неке од клиника у Москви. "Марија Комисарова је одмах пребачена у болницу Краснопољанскаја, а лекари су одлучили да је оперишу. Комисарова неће моћи да се такмичи на Играма", наводи се у саопштењу Скијашког савеза Русије.

18.45 - Руски олимпијац Александар Третијаков освојио је златну медаљу у скелетону на Зимским олимпијским играма у Сочију. Сребрно одличје освојио је Летонац Мартинс Дукурс, док се на трећем месту победничког постоља нашао Американац Метју Ентоан. Третијакову је ово друга медаља за Зимским олимпијским играма, пошто је претходно у Ванкуверу био трећи.

16.49 - Члан боб тима Србије Вук Рађеновић рекао је да очекује да ће, заједно са Александром Бундалом, на трци у недељу на Олимпијским играма у Сочију остварити добар резултат. "Данас смо одрадили последњи званични тренинг пред сутрашњу трку. Имали смо довољно времена да испробамо стазу и нема више непознаница. Сада нам преостаје само да сутра изађемо на старт и покажемо шта знамо. Надам се да ћемо бити успешни и да ћемо испунити и своја очекивања и очекивања свих који су уз нас", рекао је Рађеновић. Сутрашње квалификације у бобу почеће у 17.15 по средњоевропском времену.

16.15 - Хокејашка репрезентација САД победила је после продужетка и пенала селекцију Русије са 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) у дерби утакмици олимпијског турнира у Сочију.

15.25 - Руска скијашица Марија Комисарова доживела је на тренингу у Сочију тешку повреду кичме, након чега је хитно оперисана, потврдио је национални олимпијски комитет. Она је одмах пребачена у болницу где је одмах оперисана, наводи се у саопштењу Скијашког савеза Русије. Комисарова је требало да се такмичи у акробатском скијању.

15.15 - Репрезентативка Кине Јанг Жу освојила је данас златну медаљу на 1.500 метара у брзом клизању. Жу је стазу прешла за два минута и 19,1 секунду. Сребрна медаља припала је Сук Хе Шим из Јужне Кореје, док је трећа била Италијанка Аријана Фонтана.

15.00 - Руски клизач Виктор Ан освојио је златну медаљу на 1.000 метара. Ан, којем је ово шеста олимпијска медаља у каријери, а друга у Сочију, стазу је прешао за минут и 25,3 секунде. Он је претходне три златне медаље и једну бронзану освојио на Играма 2002. и 2006. године, али као репрезентативац Јужне Кореје. Због повреде колена је пропустио Игре у Ванкуверу 2008. године, а руски држављанин је постао 2011, пошто му Јужна Кореја, како је рекао, није пружила потребну подршку. Сребрну медаљу на данашњој трци је освојио, такође, репрезентативац Русије Владимир Григорев, док је трећи био Сјинки Кнегт из Холандије.

14.25 - Хокејашка репрезентација Словеније направила је највећи успех у историји јер је остварила прву победу на зимским Олимпијским играма у Сочију, против Словачке - 3:1. Словенија, која је дебитант на Играма, победила је Словачку головима у последњој деоници, а један од стрелаца био је Анте Копитар. "Ушли смо у историју тиме што смо се пласирали на Игре, а невероватан је осећај остварити још и прву победу. Имали смо много среће да испишемо историју овог спорта у нашој земљи и тешко је поверовати да смо то учинили. Ретко се дешава да тако мала земља као што смо ми победи Словачку. Мислим да смо овом победом ставили себе на хокејашку мапу света", рекао је после меча Копитар, а пренео Ројтерс.

10.30 - Такмичење у женском супервелеслалому протекло је у знаку Аустријанки које су на победничком постољу имале две представнице - Ану Фенингер, која је освојила златну медаљу и Никол Хосп, којој је припала бронза. Између њих "угурала" се Немица Марија Хефл-Риш. До олимпијског злата, првог у каријери, 24-годишња Фенингерова стигла је после минут и 25,52 секунди, на врло тешкој стази, на којој су од првих 11 такмичарки само три завршиле вожњу. Другопласирана Хофл-Риш заостала је за победницом 55 стотинки. Немици је то прво сребро на Олимпијским играма на којима је претходно освојила три златне медаље. Једну од њих управо у Сочију где је пре пет дана тријумфовала у супер комбинацији. Најзад, до друге медаље на Играма у Сочију стигла и Никол Хосп. Сребру, које је освојила такође у супер комбинацији пре пет дана, данас је додала бронзу пошто је у циљу заостала 66 стотих делова секунде за победницом Фенингеровом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво