Николић на отварању Игара у Сочију

Председник Србије Томислав Николић присуствоваће отварању Зимских олимпијских игара у руском Сочију. Својим боравком у Сочију на отварању Зимских олимпијских игара желим да пружим подршку миру у свету, што Олимпијске игре и симболизују, а уједно и борби свих, а сада највише Русије, против тероризма, рекао је Николић.

Председник Србије Томислав Николић отпутоваће у четвртак, 6. фебруара, у Сочи, где ће присуствовати отварању Зимских олимпијских игара и подизању заставе Србије у Олимпијском селу, саопштила је прес служба председника Србије.

"Својим боравком у Сочију на отварању Зимских олимпијских игара желим да пружим подршку миру у свету, што Олимпијске игре и симболизују, а уједно и борби свих, а сада највише Русије, против тероризма, као великог зла савременог човечанства", рекао је председник Николић током састанка са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, наведено је у саопштењу.

Николић је рекао да се у последње две године однос према Србији у свету знатно изменио, да су обновљена многа стара пријатељства која су до тада непотребно запостављана и да се нада да ће у Сочију имати прилику да разговара са лидерима бројних пријатељских земаља.

Амбасадор Чепурин се, како је саопштено, захвалио председнику Николићу што ће присуствовати отварању Зимских олимпијских игара, истакавши да је за Руску Федерацију одржавање Олимпијских игара у Сочију догађај од изузетне важности.

У Сочију се очекује присуство око 60 шефова држава, што је много већи број него што је уобичајено, рекао је руски амбасадор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара