Исланд остао без селектора, Халмгринсон поднео оставку

Селектор фудбалске репрезентације Исланда Хеимир Халмгринсон поднео је оставку након седам година на тој функцији, саопштио је национални савез.

Халмгринсон је од 2011. до 2016. радио у тандему са Швеђанином Ларсом Лагербеком, а после шампионата Европе у Француској где су елиминисани у четвртфиналу самостално је водио тим.

На минулом шампионату света у Русији Исланд је завршио такмичење у групној фази.

"После седам година одлучио сам да се повучем. Срећан сам што сам био део групе која је трасирала пут за генерације које долазе и направила толико добрих ствари први пут у историји", изјавио је Халмгринсон.

Први човек Савеза Гудни Бергсон изјавио је да је очекивао да ће Халмгирсон остати селектор упркос лошем резултату на Светском првенству.

"Исландски фудбал никада није био овако добар и никада није привлачио више пажње него сада. Надали смо се да ће Халмгринсон наставити са радом, али је на сопствени захтев одлучио да оде, а ја сам му захвалан на свему што је урадио за наш фудбал. Од овог тренутка крећемо у потрагу за новим селектором", изјавио је он.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије