Француска у финалу Мундијала, "триколори" бољи од Белгије

Репрезентација Француске први је финалиста Светског првенства у Русији пошто је у полуфиналу савладала Белгију са 1:0. Противник у финалу биће им бољи из сусрета Енглеске и Хрватске, који се игра у среду од 20.00 часова.

Француска је први финалиста Светског првенства, пошто је у 90 минута успела да надигра веома квалитетног ривала, селекцију Белгије.

Упркос само једном голу, навијачи на стадиону "Крестовски", али и они широм света могли су да уживају у борби две веома тактички и физички квалитетне екипе.

Прво полувреме протекло је без голова, а у обе селекције истекли су се одлични голмани Лорис и Куртоа.

Тренери Мартинез и Дешам у другом полувремену су отворили карте и покушали да сломе отпор ривала.

Веома расположен у целом мечу, а поготово у другом делу утакмице био је Килијан Мбапе, који је правио очигледну разлику на терену.

Упркос великом броју прилика из игре на обе стране, гол је пао из прекида, када је Гризман у 51. минуту пронашао Умтитија, који је главом затресао мрежу Белгије.

Од тог момента, "црвени ђаволи" су заиграли знатно офанзивније, у игру су ушли Караско, Мертенс и Бачуаји са намером да у већем броју Белгија запрети голу Лориса, али је веома дисциплинована одбрана Француске успела да одбије бројне налете.

У последњим минутима Французи су пропустили две прилике да постигну други гол и реше свако питање победника, али упркос томе није било промене резултата.

Француска се пласирала у финале Мундијала, а противник ће им бити победник меча Енглеска – Хрватска, који се игра у среду од 20.00 часова (РТС1, РТС Планета).

Овако је протекао меч: 

21.54 – Крај меча, Француска је победила са 1:0 и пласирала се у финале Светског првенства.

21.38 – Белгија наставља да прети, Вицел шутира снажно са дистанце, Лорис добро постављен боксује ту лопту.

21.22 – Мертенс је ушао у игру и прави проблеме Французима, одлично је центрирао ка Фелаинију, који главом лопту шаље поред гола.

21.26 Веома разиграни Мбапе у другом полувремену прави разлику на терену.

 

21.08 – ГОООЛ! Француска води са 1:0 од 51. минута, стрелац је Умтити. Гризман је извео корнер, одлично је реаговао на првој стативи дефанзивац "триколора".

21.03 – Настављен је меч.

20.47 – Прво полувреме завршено је без голова.

20.39 – Најбољу шансу на мечу пропушта Павар, након одличне асистенције Мбапеа, његов ударац брани Куртоа.

20.21 – Фантастична одбрана Лориса, након корнера Белгије покушао је Алдервеилд.

20.19 – По два одлична ударца на обе стране, Матуидијев шут брани Куртоа, док шут Азара, након контакта са дефанзивцем Француске завршава преко гола.

20.15 – Прва озбиљнија ситуација догодила се пред голом Лориса, Азар је искоса са ивице шеснаестерца шутирао, али поред гола.

20.10 – Десет минута игре протекло је у Санкт Петербургу, игра се динамично, са доста кратких додавања, нешто опаснији су Белгијанци који су у два наврата успели да створе вишак на боку и упуте центаршут, али су Французи били добро постављени у одбрани.

20.00 – Почео је меч на стадиону "Крестовски".

19.30 – Навијачи жељно очекују полуфинални меч. 

19.00 – Познати су састави за вечерашњи дуел.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије