Французи или Белгијанци, ко ће у финале Мундијала?

О првом финалисти Светског првенства у Русији одлучиваће две екипе које су, објективно, највише показале на шампионату – Француска и Белгија. Који ће од два убојита напада однети превагу у Санкт Петербургу видећемо у мечу који почиње у 20 часова. Пренос је на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети а лајв-блог на нашем порталу.

"Триколори" и "Црвени ђаволи" у Русији од почетка играју одлично и подижу форму како турнир улази у завршну фазу.

Занимљиво да је ово дуел екипа које су избациле традиционално највeће јужноамeричке фаворите – Аргентину и Бразил. 

Екипа Дидијеа Дешама је после две победе и једног ремија у групи, у фантастичном мечу савладала "гаучосе" са 4:3. Ту је француски тим показао сву своју офанзивну снагу и најавио да је кадар да поново оде до самог краја великог такмичења, након пораза у финалу ЕП пре две године. 

Касније је, рутински рекло би се, савладан Уругвај (2:1), али пут до финала води против веома тешког ривала из комшилука. 

Тај ривал је феноменални састав Белгије, који је осим умало кобног меча са Јапаном у осмини финала и гола у надокнади за пролаз (Чадли за 3:2), у свим осталим мечевима играо изузетно добро, паметно, стрпљиво и, што је најважније, ефикасно.

Три победе у групи, поменути повратак против Јапанаца и велика победа над Бразилом (2:1) винули су тим Роберта Мартинеза (али и Тјерија Анрија) у полуфинале и борбу за богињу.

Са правом се о овом мечу говори као финалу пре финала, и свакако да ће победник бити фаворит у мечу за титулу против бољег из сусрета Хрватске и Енглеске, које се састају у другом полуфиналу.

Меч Француска – Белгија игра се у Санкт Петербургу од 20 часова, уз пренос на РТС 1, стрим на РТС Планети и лајв-блог на нашем сајту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије