Играчи у штрајку, управа тражи помоћ

Рукометаши Црвене звезде ступили су штрајк јер нису примили последњих пет месечних плата.

Руководство екипе саопштило је да разуме потез играча и апеловало на државна предузећа да користе једнаке критеријуме при финансирању и спонзорисању клубова.

"Услед лоше финансијске ситуације играчи који нису примили пет плата, данас ступају у штрајк и тренираће само једном дневно. Ми тим људима не можемо да замеримо на овом поступку, јер смо свесни чињенице да неки од тих играча не могу да финансирају ни свој долазак на тренинг", наводи се у саопштењу Црвене звезде, које је потписао директор клуба Ненад Перуничић.

Руководство клуба подсетило је да је више пута упутило молбе неким од највећих државних предузећа да помогну рукометном клубу.

"Свесни смо тешке економске ситуације... али није поштено да се помажу и финансирају поједини клубови, а да су нама у већини случајева затворена врата, иако смо имали већ договорене спонзорске уговоре или донације", наводе из Звезде.

Црвено-бели су упозорили да, ако се оваква ситуација настави, клубу прети гашење, иако је један од најтрофејнијих у Србији. Додаје се да се "фаворизовањем једног клуба у односу на друге клубове, губи спортски смисао".

"Очекујемо најнеопходнију помоћ како би смо преживели (ништа више од тога), помоћ бар у оној мери, колико се помаже другим спортским колективима", закључује се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије