Судар титана на РТС-у од 17.00 часова

У финалу Светког шампионата у рукомету, од 17 часова у дворани "Арена" у Малмеу, састају се репрезентације Данске и Француске. Директан пренос меча је на Другом програму РТС-а.

Француска брани титулу планетарног шампиона освојену пре две године на првенству у Хрватској, док је Данцима ово бити прилика да освоје прво злато у историји.

Французи су се већ три пута окитили титулом светског првака, док са друге стране, Данци имају освојено једно сребро и једну бронзу.

Од 14.30 часова у утакмици за бронзану медаљу састале су се селекције Шпаније и Шведске.

Подсећања ради, рукометна репрезентација Србије заузела је 10. позицију на Светском првенству. Занимљиво је да ће селектор наше најбоље селекције Веселин Вуковић бити стручни консултатн коментатору Недељку Ковињалу у преносу великог финала.

Утакмица ће се одиграти у Малмеу, а занимљиво је да су Скандинавци од укупно 12500 улазница које су пуштене  у продају, одкупили чак 8000 карата, тако да се очекује фанатична подршка тиму који углавном наступа у црвеној опреми.

Од 17.00 часова моћићете да уживате у окршајима бекова Хансена и Карабатића, дуелима крилних играча Абалоа и Линдберга, али и у надмудривању двојице највећих светских стручњака Клода Онеста и Улрика Вилбека.

Француз српског порекла Никола Карабатић проглашен је за најкориснијег играча овог светског шампионата, али је интересантно и то да он није нашао место у идеалној постави првенства. Он ће свакако бити главна узданица Француске у походу на другу усастопну титулу планетарног првака.

Финале - од 17.00 часова:
Француска - Данска

За треће место - од 14.30 часова:
Шведска - Шпанија

Поредак осталих репрезентација:
5. Хрватска
6. Исланд
7. Мађарска
8. Пољска
9. Норвешка
10. СРБИЈА
11. Немачка
12. Аргентина
13. Јужна Кореја
14. Египат
15. Алжир
16. Јапан
17. Словачка
18. Аустрија
19. Румунија
20. Тунис
21. Бразил
22. Чиле
23. Бахреин
24. Аустралија

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара