Још један пораз за крај

Рукометаши Србије изгубили су од Норвешке 32:31 (14:16) после продужетка, у борби за девето место на Светском првенству у Шведској. Поново пресудио лош финиш.

Српска репрезентација је обећала борбену игру. Обећање је испуњено. Србији није мањкало труда у окршају са Норвешком. Наши рукометаши су осцилацијама у игри започели меч. Норвежани су у првом делу првог полувремена, користили такву игру српског тима и одржавали предност од једног до два гола.

Ипак, наша репрезентација се пренула. Заиграли су чвршће у одбрани изабраници Веселина Вуковића и агилнијом игром у нападу изборили изједначење. Пред крај полувремена, наши рукометаши имали су предност од два гола разлике (13:11). Очували су до одмора резултатски капитал. На паузи је било 14:12 за Србију.

Почетак другог полувремена је донео самоуверену игру српског националног тима. Показали су наши играчи да могу против брзог скандинавског стила игре. Током другог полувремена успевали су да одржавају предност од два гола разлике.

Међутим, бољка Србије је поново испливала на површину. Деконцентрација у завршници. Норвежани су стигли предност и на крају меча било је 29:29.

Ушло се у продужетке. Играо се егал финиш. Смењивале су се Србија и Норвешка у вођству. Међутим, опет је у завршници продужетка, наш противник био одважнији и сигурнији. Норвешка је успела да тријумфује 32:31 и освоји девето место. Најефикаснији играч Србије био је Момир Илић са учинком од девет голова. Иван Станковић постигао је шест.

Србија је такмичење завршила поразом и освојила десето место. Шансу за одлазак на Олимијске игре наша репрезентација тражиће на Европском првенству следеће године у Србији.

.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара